Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Uitgelicht: Welke goudbaren moet ik kopen?

20 februari 2024

Goud, Bitcoins of gouden Bitcoins?

Welke goudbaren moet ik kopen?

Banken failliet China

In één week 40 banken failliet (China)

China’s banken hebben al lang problemen, welke steeds groter worden. In één week zijn 40 banken overgenomen door grotere banken, als reddingsacties. Eergisteren ging de Jiangxi Bank of China failliet.

Veel kleine Chinese banken worstelen nu met slechte leningen. Daarnaast zorgt ook de doorlopende Chinese vastgoedcrisis voor extra druk op deze instellingen.

Contant geld

Contant geld is verleden tijd bij bank in Australië

Contant geld is een wettig betaalmiddel. Toch merken we dat banken er graag vanaf willen. In Australië doet de eerste bank afstand  van contante betalingen. De Macquarie Bank in Australië heeft aangekondigd over te stappen op een volledig digitaal systeem.

Dubbele renteverlaging voor de zomer

Vier renteverlagingen in 2024

Volgens Yannis Stournaras, lid van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank, moet de bank de leenkosten twee keer verlagen vóór de zomervakantie in augustus en nog twee keer voor het einde van het jaar. Hij zegt dat de bank niet beïnvloed moet worden door de Amerikaanse Federal Reserve.

“We moeten snel beginnen met het verlagen van de rente, zodat ons monetair beleid niet te restrictief wordt,” zei Stournaras, die ook het hoofd is van de centrale bank van Griekenland, in een interview in Londen. “Het is passend om voor de zomervakantie twee renteverlagingen door te voeren, en vier verlagingen gedurende het jaar lijken redelijk. Tot nu toe ben ik het eens met de verwachtingen van de markten.”

Wat-is-een-troy-ounce

Wat is een troy ounce?

Wat is een troy ounce? Als je aan het oriënteren bent kom je deze term veel tegen bij Goudzaken. Een troy ounce is een gewichtsaanduiding. Veel handelaren korten deze twee worden af naar oz. Op een munt van goud, zilver of platina staat dan ook vaak 1 oz.

Russische-roebel-op-waarde-door-goud

Russische roebel op waarde door goud

De Russische centrale bank heeft afgelopen weken het internationale handels- en monetaire systeem ingrijpend veranderd. Dit hebben zij onder andere gedaan door de Russische roebel te koppelen aan zowel goud als grondstoffen. We kennen inmiddels dus weer een heuse koppeling van goud.

Wat deze ontwikkelingen betekenen en de gevolgen hiervan tracht ik hieronder uiteen te zetten. Want wat betekent een koppeling van goud voor de Russische roebel, Amerikaanse dollar en de goudprijs? En misschien nog wel belangrijker. Wat vertellen de afgelopen weken over de toegevoegde waarde van goud in minder goede tijden?

Zilverprijs in 2024 op weg naar recordhoogtes?

Zilverprijs in 2024 op weg naar recordhoogtes?

De afgelopen maand bereikte de zilverprijs de hoogste prijs in euro’s sinds 2012. De zilverprijs zou in 2024 wel eens verder kunnen stijgen. Verschillende experts voorspellen een flinke toename van de wereldwijde vraag naar zilver. Mogelijk zal dit ervoor zorgen dat de zilverprijs in 2024 gaat stijgen.

Hoe-ontstaat-fysiek-goud

Hoe ontstaat goud?

Hoe ontstaat goud? Het is een vraag die met enige regelmaat gesteld wordt. En een leuke ook, want goud is een belangrijk edelmetaal dat al sinds het ontstaan van planeet aarde aanwezig is. Maar hoe ontstaat goud precies? En waar komt goud vandaan? Wij van Goudzaken vertellen het je in dit blog.

Zimbabwe-introduceert-gouden-munten

Zimbabwe introduceert gouden munten als redmiddel

De Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ) introduceert gouden munten als waardeopslag tegen inflatie. RBZ gouverneur John Mangudya introduceerde dit tijdens zijn toespraak van 24 juni.

Zimbabwe kampt al langere tijd met enorme inflatie. De inflatie staat inmiddels op 191,6% en daarnaast de rente op wel 200%. Geen enkele maatregel lijkt te werken om de inflatie tegen te gaan. Zimbabwe kiest er daarom voor om terug te vallen op goud. Een verstandige keuze?

Zilveren guldens

Zilveren guldens overzicht

Zilveren guldens kopen of juist verkopen? Dan wil je in het voren weten wat jouw zilveren guldens waard zijn. De waarde van zilveren guldens kan enorm wisselen. Afhankelijk van het jaartal, de oplage, conditie en het percentage zilver kun je jouw waarde bepalen.

Alles wat je wilt weten over de zilveren gulden hebben wij hieronder voor je uiteengezet:

Hoe werkt het depositogarantiestelsel?

Het depositogarantiestelsel in Nederland. Wat is het dit garantiestelsel en kun je ervan op aan? In dit artikel gaan wij dieper in op de zogenaamde garantie van jouw spaargeld (lees hier vordering) bij Nederlandse banken.

Hoe zeker is het dat jouw spaargeld wordt vergoed bij een faillissement van de bank? En, weet je wel zeker dat je jouw geld daadwerkelijk uitgekeerd krijgt?

Huizenprijzen sinds 1971 ruim 43x over de kop

Huizenprijzen sinds 1971 ruim 43x over de kop

Hoe zijn de huizenprijzen sinds 1971 gestegen? Het jaar 1971 is in historisch perspectief een belangrijk jaar. In dit jaar is goud en geld (valuta) losgekoppeld van elkaar. Hierdoor is de geldcreatie onbeperkt geworden en sindsdien zijn de huizenprijs enorm gestegen.

Lees verder over de ontwikkeling van huizenprijzen in het verleden ↓.

goud-en-zilverprijs-ontwikkeling-Rusland-Ukraine

Gevolgen voor goud- en zilverprijs van sancties Rusland

De escalatie rondom Ukraine hangt al een ruime tijd in de lucht. Nu president Putin de onafhankelijkheid van twee provincies heeft aangekondigd zien we diverse ontwikkelingen. Waar de afgelopen jaren al sancties aan Rusland waren opgelegd, hebben de VS, VK en EU aangekondigd deze uit te gaan breiden. Dit heeft uiteraard een impact op het algemene vertrouwen.

In deze blog neem ik je mee in de verwachtingen omtrent de goudprijs en zilverprijs in de aankomende periode. Want, zoals wellicht bekend ziet men goud en zilver als een veilige haven in onzekere tijden. Wat gaan de goud- en zilverprijs in de aankomende periode doen? Lees verder ↓.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 856 reviews.