Persoonlijk advies op kantoor
Cash betaling mogelijk
Altijd een vast aanspreekpunt
Terugkoop garantie

9,8 Op basis van meer dan 524 beoordelingen

Uitgelicht: Welke goudbaren moet ik kopen?

20 februari 2024

Welke goudbaren moet ik kopen?

Hoe ontstaat goud?

Hoe ontstaat goud? Het is een vraag die met enige regelmaat gesteld wordt. En een leuke ook, want goud is een belangrijk edelmetaal dat al sinds het ontstaan van planeet aarde aanwezig is. Maar hoe ontstaat goud precies? En waar komt goud vandaan? Wij van Goudzaken vertellen het je in dit blog.

Zimbabwe introduceert gouden munten als redmiddel

De Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ) introduceert gouden munten als waardeopslag tegen inflatie. RBZ gouverneur John Mangudya introduceerde dit tijdens zijn toespraak van 24 juni.

Zimbabwe kampt al langere tijd met enorme inflatie. De inflatie staat inmiddels op 191,6% en daarnaast de rente op wel 200%. Geen enkele maatregel lijkt te werken om de inflatie tegen te gaan. Zimbabwe kiest er daarom voor om terug te vallen op goud. Een verstandige keuze?

Zilveren guldens overzicht

Zilveren guldens kopen of juist verkopen? Dan wil je in het voren weten wat jouw zilveren guldens waard zijn. De waarde van zilveren guldens kan enorm wisselen. Afhankelijk van het jaartal, de oplage, conditie en het percentage zilver kun je jouw waarde bepalen.

Alles wat je wilt weten over de zilveren gulden hebben wij hieronder voor je uiteengezet:

Hoe werkt het depositogarantiestelsel?

Het depositogarantiestelsel in Nederland. Wat is het dit garantiestelsel en kun je ervan op aan? In dit artikel gaan wij dieper in op de zogenaamde garantie van jouw spaargeld (lees hier vordering) bij Nederlandse banken.

Hoe zeker is het dat jouw spaargeld wordt vergoed bij een faillissement van de bank? En, weet je wel zeker dat je jouw geld daadwerkelijk uitgekeerd krijgt?

Russische roebel op waarde door goud

De Russische centrale bank heeft afgelopen weken het internationale handels- en monetaire systeem ingrijpend veranderd. Dit hebben zij onder andere gedaan door de Russische roebel te koppelen aan zowel goud als grondstoffen. We kennen inmiddels dus weer een heuse koppeling van goud.

Wat deze ontwikkelingen betekenen en de gevolgen hiervan tracht ik hieronder uiteen te zetten. Want wat betekent een koppeling van goud voor de Russische roebel, Amerikaanse dollar en de goudprijs? En misschien nog wel belangrijker. Wat vertellen de afgelopen weken over de toegevoegde waarde van goud in minder goede tijden?

Huizenprijzen sinds 1971 ruim 43x over de kop

Hoe zijn de huizenprijzen sinds 1971 gestegen? Het jaar 1971 is in historisch perspectief een belangrijk jaar. In dit jaar is goud en geld (valuta) losgekoppeld van elkaar. Hierdoor is de geldcreatie onbeperkt geworden en sindsdien zijn de huizenprijs enorm gestegen.

Lees verder over de ontwikkeling van huizenprijzen in het verleden ↓.

Gevolgen voor goud- en zilverprijs van sancties Rusland

De escalatie rondom Ukraine hangt al een ruime tijd in de lucht. Nu president Putin de onafhankelijkheid van twee provincies heeft aangekondigd zien we diverse ontwikkelingen. Waar de afgelopen jaren al sancties aan Rusland waren opgelegd, hebben de VS, VK en EU aangekondigd deze uit te gaan breiden. Dit heeft uiteraard een impact op het algemene vertrouwen.

In deze blog neem ik je mee in de verwachtingen omtrent de goudprijs en zilverprijs in de aankomende periode. Want, zoals wellicht bekend ziet men goud en zilver als een veilige haven in onzekere tijden. Wat gaan de goud- en zilverprijs in de aankomende periode doen? Lees verder ↓.

Canada bevriest bankrekening demonstranten

De premier van Canada (Justin Trudeau) grijpt terug op een nog nooit gebruikte noodwet. Dit doet hij om meer te kunnen doen tegen de langdurige en grootschalige truckersprotesten. Intussen meldt de Canadese minister van Financiën dat banken vanaf nu de bankrekeningen van demonstranten kunnen bevriezen.

Op twitter wordt in middels #bankrun gebruikt. Diverse inwoners van Canada proberen geld op te nemen bij de banken. Canadese Twitteraars vermelden inmiddels dat diverse ATM’s leeg zijn. Lees verder ↓.

Centrale banken kopen en repatriëren goud (2021)

2021 is het jaar waarin centrale banken veelal goud blijken toe te voegen aan de reserves. Ook repatriëren veel landen hun goudvoorraden. Dat wil zeggen: halen hun goudvoorraden uit andere delen van de wereld naar het eigen grondgebied.

Waarom de centrale banken voornamelijk goud toevoegen aan de reserves is voor de meesten wel duidelijk; inflatie, economische onzekerheid c.q. instabiliteit en geopolitieke spanningen. Lees de samenvatting van relevante verschuivingen in 2021 in dit artikel.

Wat betekent 13,6% inflatie voor jou?

De nu al hoge inflatie blijft oplopen. Afgelopen maand kwam in het nieuws dat wij op dit moment kampen met een inflatie van 13,6%. Dat is uitzonderlijk hoog, maar lijkt nog niet het hoogste punt.

Diverse maatregelen worden al aangekondigd. Zo pleit men voor prijsplafonds, loonstijgingen en nog meer stimuleringsmaatregelen. In de monetaire geschiedenis hebben dergelijke maatregelen enkel tijdelijk geholpen. Op de lange termijn verergerden dergelijke maatregelen juist het inflatieprobleem.

Wat is een troy ounce?

Wat is een troy ounce? Als je aan het oriënteren bent kom je deze term veel tegen bij Goudzaken. Een troy ounce is een gewichtsaanduiding. Veel handelaren korten deze twee worden af naar oz. Op een munt van goud, zilver of platina staat dan ook vaak 1 oz.

goud-aankopen-met-crypto

Stappenplan: goud aankopen met crypto

Goud aankopen met cryptocurrency is wat minder gebruikelijk. Daarom hebben wij een stappenplan voor het kopen van goud of zilver met crypto. Met ons stappenplan kun je stap voor stap jouw betaling met Bitcoin, Ethereum of één van de overige cryptocurrencies voldoen.

Heb je na het lezen van ons stappenplan betalen met crypto toch nog hulp nodig? Neem dan contact op. Wij helpen je graag goed op weg.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 687 reviews.