Anoniem goud kopen in Nederland

In Nederland mag je onder de huidige wet- en regelgeving tot €10.000 anoniem goud kopen. Dat wil zeggen. Goud kopen zonder naam op de bon. Een anonieme aankoop kan bij Goudzaken tot een bedrag van €9.900 per maand. Op de factuur van jouw anonieme goud koop staat dan Balie verkoop.

Let op: bij een anoniem kantoorbezoek dien je een geldig legitimatiebewijs te tonen. Wij nemen een aantal gegevens over voor ons bezoekersregister.

Publicatiedatum: 20 juli 2022

Disclaimer: de informatie op deze pagina mag niet worden gezien als individueel beleggingsadvies.

Hoe werkt anoniem goud kopen?

Wil je goud kopen zonder naam op de factuur? Dan spreken wij over een anonieme aankoop. Bij Goudzaken kun je een anonieme aankoop doen voor maximaal €9.900 per maand. Wij vermelden dan niet jouw persoonsgegevens op de factuur met goud of zilver. Zo plaats je een anonieme koop van goud of zilver:

  1. Bedenk welke producten van goud of zilver je anoniem wilt aankopen. Je kunt uitsluitend goud of zilver bestellen, wat uit voorraad leverbaar is. Let op: je kunt tot €9.900 anoniem kopen. Wij rekenen 0.7% transactiekosten op contante en anonieme betalingen.
  2. Bestel goud of zilver anoniem. Dat kan voor anoniem aankopen uitsluitend per telefoon (085-1309148). Leg gezamenlijk de prijs vast.
  3. Maak een afspraak voor betalen en afhalen van goud of zilver.

Let op: kantoorbezoek uitsluitend op afspraak. Goud en zilver wordt extern opgeslagen.

Anoniem kopen van goud en zilver

Gouden munten

Zilveren Maple Leaf munt 2021 kopen

Zilveren munten

Goudbaren

Umicore zilverbaar 1 kilo kopen

Zilverbaren

Informatie anoniem aankopen goud

Bij een balie verkoop, ook bekend als een anoniem aankoop, kun je kiezen uit contant betalen of betalen per bankoverschrijving. Anonieme aankopen van goud en zilver worden vaak volledig contant voldaan om de privacy te garanderen. De betaallimiet voor een anonieme aankoop van goud is €9.900 per maand. Dit heeft te maken met de actuele wet- en regelgeving in Nederland.

Uiteraard kun je ook zilver anoniem kopen. Voor het anoniem kopen van fysiek zilver gelden dezelfde regels als het kopen van goud.

Waarom zou je anoniem goud kopen?

Het is begrijpelijk dat je anoniem goud of zilver wilt aanschaffen. Goud of zilver kopen zonder naam op de bon kan diverse redenen hebben. Een aantal veelvoorkomende redenen om anoniem goud te kopen zijn:

  • Boter bij de vis. Gelijk oversteken van goud en geld.
  • Een ontbrekend vertrouwen in overheid en banken.
  • Men is bang voor een datalek (en dus ongewenste bezoekers).
9.9

‘Goudeerlijke zaak’

Op basis van meer dan 300 beoordelingen

Wet- en regelgeving anonieme aankopen

Bij Goudzaken volgen wij de wetgeving omtrent anoniem kopen en contant betalen. Volgens de huidige wet kun je tot €9.900 per maand anoniem en contant aankopen. De regels die wij hiervoor hanteren komen van de Financial Intelligence Unit van Nederland (FIU). Voorheen was dit beter bekend als Wet Melding Ongebruikelijke Transactie (MOT).  Een aantal verplichtingen en regels vanuit de wet voor anonieme aankopen van goud:

  • Wij moeten transacties van echtelieden bij elkaar optellen. Dat moet omdat deze anonieme aankopen afkomstig zijn uit hetzelfde vermogen. Goud of zilver maakt hierin geen verschil.
  • De transacties die binnen een korte periode plaatsvinden moeten wij bij elkaar optellen. De minimale tussenliggende periode is 1 maand voor anoniem goud kopen. Bijvoorbeeld: twee aankopen van goud ter waarde van €6.000 binnen twee weken. Deze anonieme aankoop wordt gezien als samengestelde transactie.
  • Transacties boven de €10.000 worden altijd op naam gezet. Meer dan €10.000 contant en anoniem betalen is dus niet mogelijk.

Meer kennis voor jou

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 379 reviews.
Your Cart