Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Service

Wat zijn de verzendkosten voor overige EU landen

Bestelwaarde 0 – €1.000

 • UPS of DHL pakketpunt = €19,95

 

Bestelwaarde €1.000 – €10.000

 • UPS of DHL pakketpunt = €24,95

 

Bestelwaarde €10.000 +

 • UPS of DHL Pakketpunt = gratis *

 

*  In verband met de te verzekeren waarde worden bestellingen vanaf €10.000 indien mogelijk gespreid over meerdere pakketten.

Hoe wordt de verkoop afgehandeld?

Wanneer je besluit je gouden munten aan ons te verkopen, kun je deze op een van onze kantoorlocaties afgeven of kiezen voor een beveiligde en verzekerde verzending door Nederland. Wil je de edelmetalen opsturen? Dat kan via bijvoorbeeld PostNL of maak gebruik van de ophaal mogelijkheid door onze koerier.

Is het mogelijk om persoonlijk langs te komen voor de verkoop?

Jazeker, je bent altijd welkom op afspraak bij een van onze kantoorlocaties voor de verkoop van je gouden munten. Onze kantoren zijn de plek voor zowel het verkopen als het kopen van edelmetalen. We bieden een persoonlijke service en staan klaar om al je vragen te beantwoorden, inclusief een kopje koffie.

Hoe krijg ik betaald bij de verkoop van gouden munten?

Voor de verkoop van gouden munten kun je bij Goudzaken kiezen  voor uitbetaling via bankoverschrijving of contant. Contante uitbetaling kan tot €9.900. Uitbetaling per bankoverschrijving is tot elke verkoopwaarde mogelijk.

Nemen jullie gouden munten ook terug?

Absoluut! Bij Goudzaken profiteer je van een terugkoopgarantie voor alle gouden munten die je bij ons hebt gekocht. Je kunt jouw gouden munten gemakkelijk 24/7 online verkopen via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl, of maak een afspraak om langs te komen op een van onze kantoorlocaties.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

Wat is de prijs van 1kg goud?

1 kilo goud is op dit moment €70.726. De actuele aankoopprijs van onze kilobaren goud is €71.575. Wil je 1 kilo puur goud verkopen dan is dat €69.312 waard.

Hoe koop ik goedkoop 1 kilo goud?

Wil je zo goedkoop mogelijk 1000 gram goud kopen? 1kg goud is relatief gezien al de goedkoopste goudbaar. Uiteraard moet je goed timen op de koers. Daarnaast is het slim om de goudbaren uit circulatie te kopen. Deze goudbaren zijn goedkoper dan de nieuwe kilobaren goud.

Waar kan ik 1 kilo goud kopen?

Bij Goudzaken koop je 1 kilo goud eenvoudig online. Ook kun je 1 kilo goud kopen en ophalen op onze kantoren in Zoetermeer en Nijkerk.

Wat is een goed alternatief voor 1 gram goud?

Wil je kleine coupures goud kopen van 1 gram? Let op, deze 1 grammetjes goud zijn relatief duur. Doorgaans koop je scherper in prijs goud als je voor grotere gewichten kiest. Bijvoorbeeld de 2 of 2,5 grammen. Wil je wel 1 gram goud maar dan zeer voordelig? Kijk dan naar CombiBars of koop goud van 1 gram uit circulatie.

Koop ik 1 gram goud als munt of baar?

Bij Goudzaken hebben wij diverse 1 gram gouden munten en baren. De 1 gram gouden munt van Maple Leaf is de voordeligste koop. Daarnaast verkoop je gouden munten voor 2% meer dan goud in baarvorm. Je koopt 1 gram goud dus het beste als munt.

Wat kost een goudbaar van 1 gram?

De prijs van 1 gram goud is opgebouwd in meerdere delen. Uiteraard betaal je de actuele goudprijs van 1 gram goud. Vervolgens komen hier productiekosten en premium overheen. Wil je voordelig 1 gram goud kopen? Kijk dan eens naar de CombiBars.

Hoeveel goud mag ik kopen?

In Nederland mag je van de belastingdienst onbeperkt goud kopen. Er is geen maximumbedrag voor de hoeveelheid van goud of geld wat je in jouw huis of extern mag bewaren.

Hoe moet ik gouden munten opslaan?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het opslaan van gouden munten, zoals het huren van een kluis, het gebruik van een privékluis in een gespecialiseerde opslagplaats of het veilig opslaan van gouden munten thuis. Bij het opslaan van kostbare edelmetalen is het raadzaam om veiligheidsmaatregelen te nemen en een verzekering te overwegen.

Zijn er belastingimplicaties bij het kopen van gouden munten?

Belastingimplicaties kunnen variëren per land. De aankoop of verkoop van gouden munten kan vrijgesteld zijn van btw of andere belastingen in sommige landen, maar in andere landen kunnen belastingen worden geheven. In Nederland zijn er geen belastingimplicaties bij het kopen van goudbaren. Goud is zelfs vrijgesteld van btw.

Moet ik gouden munten verzekeren?

De intrinsieke waarde van gouden munten maakt ze een aantrekkelijk doelwit voor diefstal. Het kan verstandig zijn om een speciale verzekeringspolis af te sluiten om je investering te beschermen tegen verlies, diefstal of schade. Het is echter een persoonlijke keuze om de gouden munten wel of niet te verzekeren. Specifieke omstandigheden en de waarde van je gouden munten kunnen een rol spelen in de keuze om de munten wel of niet te verzekeren.

Moet ik premies betalen boven op de goudwaarde bij het kopen van gouden munten?

Ja, een premie wordt altijd boven op de goudwaarde gerekend bij het kopen van gouden munten. Deze premie dekt kosten voor de productie, distributie, verzekering en inkomsten. De zeldzaamheid, populariteit en staat van de munt bepalen de premie. Het is slim om prijzen te vergelijken en te bepalen wat een redelijke premie is voor de munt die je wilt hebben.

Hoe bepaal ik de kwaliteit en echtheid van gouden munten?

Het is belangrijk dat de producten echt zijn en van een erkende smelter komen. Als je goudbaren koopt bij een gerenommeerde leverancier, ben je verzekerd van echtheid. Je kunt goud ook (laten) testen. Lees hier hoe je goud testen kunt.

Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren?

Vanwege hun verzamelbaarheid, historische waarde of zeldzaamheid, hebben gouden munten vaak een hogere premie boven op de goudwaarde. Goudbaren daarentegen worden meestal geproduceerd met als doel puur goud te leveren tegen een lagere prijs per gram, zonder extra kosten voor verzamelwaarde.

Goudbaren zijn voornamelijk gunstig bij grotere coupures. Gouden munten gaan maar tot 1 troy ounce, terwijl goudbaren oplopen tot 12,5 kilo.

Wat zijn de voordelen van het kopen van gouden munten?

Het kopen van gouden munten biedt de volgende voordelen:

 1. Waardevastheid: Voor het grootste deel behoudt het zijn waarde en kan het worden gebruikt als een bescherming tegen inflatie en economische onzekerheid.
 2. Veelzijdigheid: Ze combineren de verzamelbaarheid van munten met de waarde van goud. Dit maakt ze aantrekkelijk voor zowel verzamelaars als beleggers.
 3. De vrije markt: Ze zijn gemakkelijk verhandelbaar en kunnen worden gekocht bij juweliers, veilinghuizen, gespecialiseerde edelmetaalhandelaren en online platforms. Dit geeft zowel liquiditeit als flexibiliteit als je het later wil verkopen.
 4. Verzamelwaarde: Gouden munten kunnen extra waarde hebben naast hun intrinsieke waarde vanwege hun zeldzaamheid, historische betekenis, ontwerp of conditie. Dit betekent dat je mogelijk kunt profiteren van de stijging van zowel de verzamelwaarde van de munt als de goudprijs.

Hoe wordt de prijs van goudbaren bepaald?

De spotprijs van goud op de wereldmarkt, die fluctueert op basis van vraag en aanbod, bepaalt voornamelijk de prijs van goudbaren. Een premie wordt altijd boven op de spotprijs toegevoegd om productiekosten, tijdelijke opslag, het inkomen van de aanbieder en andere variabelen te dekken. Het vergelijken van prijzen bij verschillende verkopers en het volgen van de huidige spotprijs is essentieel.

Hoe moet ik goudbaren opslaan?

Er zijn verschillende opties mogelijk voor goudbaren opslaan, zoals het huren van een kluis, het gebruik van een privékluis in een gespecialiseerde opslagplaats of het veilig opslaan van goudbaren thuis. Bij het opslaan van kostbare edelmetalen is het raadzaam om veiligheidsmaatregelen te nemen en een verzekering te overwegen.

Zijn er belastingimplicaties bij het kopen van goudbaren?

Belastingimplicaties kunnen variëren van land tot land. De aankoop of verkoop van goudbaren kan vrijgesteld zijn van btw of andere belastingen in sommige landen. In andere landen kunnen de aankoop of verkoop van goudbaren echter belast worden. In Nederland zijn er geen belastingimplicaties bij het kopen van goudbaren. Goud is zelfs vrijgesteld van btw.

Hoe bepaal ik de kwaliteit en echtheid van goudbaren?

Het is belangrijk dat de producten echt zijn en van een erkende smelter komen. Als je goudbaren koopt bij een gerenommeerde leverancier, ben je verzekerd van echtheid. Je kunt goud ook (laten) testen. Lees hier hoe je goud testen kunt.

Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren?

Vanwege hun verzamelbaarheid, productiekosten, historische waarde of zeldzaamheid, hebben gouden munten vaak een hogere premie boven op de goudwaarde. Goudbaren daarentegen worden meestal geproduceerd met als doel puur goud te leveren tegen een lagere prijs per gram, zonder extra kosten voor verzamelwaarde.

Wat zijn de voordelen van het kopen van goudbaren?

Het kopen van goudbaren biedt de volgende voordelen:

 1. Het is een tastbare manier van investeren, je kunt je investering fysiek bewaren;
 2. Het kan dienen als bescherming tegen inflatie;
 3. Waardevastheid;
 4. Het is een vorm van geld die over de hele wereld wordt geaccepteerd;
 5. Goudbaren zijn op ieder moment direct te verkopen voor geld;
 6. Goudbaren kunnen worden gebruikt als een hedge voor je beleggingsportefeuille.

Kan ik anoniem goud kopen?

In Nederland mag je onder de huidige wet- en regelgeving tot €10.000 anoniem goud kopen. Dat wil zeggen. Goud kopen zonder naam op de bon. Een anonieme aankoop kan bij Goudzaken tot een bedrag van €9.900 per maand. Op de factuur van jouw anonieme goud koop staat dan Balie verkoop.

* Bij een anoniem koop dien je een geldig legitimatiebewijs te tonen. Wij nemen een aantal gegevens over voor ons bezoekersregister.

** Wij accepteren geen 200 & 500 euro biljetten.

Waarom zijn er transactiekosten voor contant betalen?

Bij Goudzaken zijn wij fan van vrij betalingsverkeer. Het is daarom belangrijk om contante betalingen zo lang mogelijk te blijven accepteren. Contant geld verwerken kost (steeds meer) geld. Omdat wij dit professioneel laten afhandelen door Brinks is er een kostenpost voor de vewerking hiervan. Daarom is ervoor gekozen om voor contante betalingen een minimale fee van 0,9% te rekenen. Dit zorgt ervoor dat wij zowel contante betalingen kunnen blijven accepteren.

Wat gebeurt er met mijn bestelling als ik niet thuis ben?

PostNL: Als je niet thuis bent wordt jouw bestelling aan een pakketpunt bij jou in de buurt geleverd. Daar zal het pakket maximaal één week blijven liggen. Je kunt dan met een legitimatiebewijs jouw pakket ophalen bij het pakketpunt wat wordt vermeld bij de track and trace gegevens.

Daglevering aan huis (dinsdag of vrijdag): Bij deze levermethode spreken wij gezamenlijk af welke dag er geleverd mag worden. Krijgt de koerier geen gehoor als hij met het pakket bij jouw huis staat? Dan belt de koerier je om te checken of je echt niet thuis bent. Kan de levering echt niet plaats vinden op dat moment? Dan wordt het pakket teruggeleverd aan Goudzaken. Wil je vervolgens nog een levering met deze koerier? Dan betaal je opnieuw de verzendkosten.

Kan ik mijn bestelling volgen via track and trace?

Ja, alle leveringen zijn volgbaar met een track and trace. Zodra jouw bestelling wordt verzonden ontvang je per mail een track and trace code.

Hoelang duurt het voordat mijn bestelling wordt geleverd?

Ophalen: Als de bestelde producten op voorraad zijn kun je deze doorgaans binnen 24 – 48 uur ophalen op één van onze kantoren (op werkdagen). Let wel, afhalen is uitsluitend mogelijk op afspraak. Maak je geen afspraak? Dan liggen jouw spullen nog op onze kluislocatie.

Levering met PostNL: Als de bestelde producten op voorraad zijn worden deze doorgaans binnen 24 uur verzonden (op werkdagen).

Daglevering aan huis (dinsdag of vrijdag): Voor de daglevering plannen wij gezamenlijk een leverdatum. Dit kan doorgaans de eerstvolgende dinsdag of vrijdag indien de bestelde producten op voorraad zijn.

 

Is een gedeelte van jouw bestelling niet op voorraad? Dan kun je uitgaan van de indicatieve levertijd, welke vermeld staat bij het product op het moment van bestellen.

Wie vervoert mijn bestelling?

In Nederland & België worden pakketten vervoerd door PostNL, onze gespecialiseerde koerier (Daglevering aan huis). In andere landen in Europa leveren wij via UPS.

Wat zijn de verzendkosten voor Nederland & België?

Bestelwaarde 0 – €1.000

 • Ophalen = gratis
 • PostNL pakketpunt = €9,95
 • PostNL thuislevering = €14,95
 • Daglevering aan huis (dinsdag of vrijdag) = €35*

 

Bestelwaarde €1.000 – €5.000

 • Ophalen = gratis
 • PostNL pakketpunt = 14,95
 • Daglevering aan huis (dinsdag of vrijdag) = €24,95*

 

Bestelwaarde €5.000 – €10.000

 • Ophalen = gratis
 • PostNL pakketpunt = gratis
 • Daglevering aan huis (dinsdag of vrijdag) = €24,95*

 

Bestelwaarde €10.000 +

 • Ophalen = gratis
 • PostNL Pakketpunt = gratis **
 • Daglevering aan huis (dinsdag of vrijdag) = gratis*

 

*  De levermethode Daglevering aan huis (dinsdag of vrijdag)  is uitsluitend beschikbaar voor adressen in Nederland.

** Vanaf €10.000 waarde kan het zijn dat jouw bestelling wordt opgesplitst in meerdere pakketten. Dit in verband met de te verzekeren waarde per pakket.

Zijn de leveringen verzekerd en discreet?

Ja, alle leveringen zijn altijd volledig verzekerd. Dat geldt zowel voor pakketten in Nederland, België als andere Europese landen. Daarnaast is aan een pakket nooit af te lezen wat de inhoud is, en wie de daadwerkelijke afzender. Pakketten zijn dus volledig verzekerd en de levering is discreet.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Jazeker, je bent op afspraak van harte welkom op ons kantoor in Nijkerk of Zoetermeer. Heb je geen afspraak? Dan liggen de door jou bestelde producten nog in onze externe kluislocatie. Het heeft dan ook geen zin om langs te komen zonder afspraak.

Waarom kosten munten of baren meer dan de koers?

Kosten munten of baren meer dan de koers? Als je op de website van Goudzaken kijkt, zul je zien dat zowel bij baren als munten de prijzen niet gelijk zijn aan de goud- en zilverkoers. Heb jij je wellicht al afgevraagd waarom munten of baren meer kosten dan de koersprijs? In dit artikel leg ik uit waarom gouden munten, goudbaren, zilveren munten en zilverbaren meer kosten dan de spotprijs die je overal kunt vinden.

Moet ik munten of baren kopen?

Men stelt met enige regelmaat de vraag of zij beter munten of baren kunnen kopen. Puur gericht op een goed resultaat is die overweging simpel: Kies voor de beste prijs per gram. Natuurlijk is niet alleen de prijs een doorslaggevende factor. Lees je in via dit artikel uit de kennisbank.

Kan ik beter goud of zilver kopen?

Twijfel je nog tussen fysiek goud of zilver kopen? Je bent niet de enige. Misschien is het wel de meest gestelde vraag die beantwoord moet worden. Moet ik goud of zilver kopen? Evenals bij alle andere beleggingen, is ook bij deze geen eenduidig antwoord juist. Lees je in via dit artikel uit de Kennisbank.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt betalen via iDEAL, Bankcontact, bankoverschrijving of contant. Tijdens het afrekenproces is het mogelijk om de door jou gewenste betaalmethode te kiezen.

Voor bankoverschrijvingen geldt in regel een uiterste betaaltermijn van 48 uur. Kies je voor contant betalen? Dan dient de volledige betaling (ongeacht levertijd) binnen 1 week te zijn voldaan.

Wat betekent de terugkoopgarantie van Goudzaken?

Wij kopen en verkopen. Als iemand ons vraagt of wij ook terugkopen is het antwoord: ja graag. Alle reguliere beleggingsproducten hebben voor ons een serieuze waarde. Onze biedprijzen zijn altijd online inzichtelijk.

 

Kan iemand anders mijn bestelling ophalen?

Dat is mogelijk met een volmacht. Op voorhand dien je dit aan te geven door een kopie legitimatiebewijs van de persoon te mailen die jouw bestelling ophaalt naar info@goudzaken.nl. Vervolgens ontvang je een volmacht welke je dient in te vullen en te ondertekenen. De persoon die jouw bestelling ophaalt moet zich legitimeren met hetzelfde legitimatiebewijs wat wij als kopie hebben ontvangen en de ondertekende volmacht tonen.

Is er een minimaal orderbedrag voor bestellingen?

Goud en zilver moet beschikbaar zijn voor iedereen. Daarom is er bewust voor gekozen om geen minimaal orderbedrag te hanteren.

Kan ik nu bestellen en direct mijn bestelling ophalen?

Dat is niet mogelijk. De voorraad van Goudzaken wordt opgeslagen bij een externe en zwaarbeveiligde kluislocatie. Je kunt de bestelde producten enkel op afspraak ophalen op kantoor bij Goudzaken in Nijkerk.

Kan ik meer bestellen dan de huidige voorraad van Goudzaken?

Bijna alle producten zijn op nabestelling leverbaar. Wil je meer munten of baren kopen dan voorradig? Houd dan rekening met een iets langere levertijd dan gewoonlijk. Wil je dat de producten die wel voorradig zijn snel worden geleverd? Plaats dan twee aparte bestellingen.

Beschikt Goudzaken over een AFM vergunning?

Het kopen en verkopen van fysiek edelmetaal valt niet onder het toezicht van de AFM. Over handel in edelmetaal met directe levering schrijft de AFM het volgende op haar website:

Je haalt het goud zelf op bij de verkoper of het wordt bij je thuis afgeleverd. Het is een gewone koop, vergelijk het met de aankoop van een sieraad. Dit valt niet onder het toezicht van de AFM.

Hoe plaats ik een bestelling?

Goud of zilver kopen is tegenwoordig even eenvoudig als het plaatsen van een bestelling van andersoortige producten. Via de website kun je producten toevoegen aan je winkelwagen. Zodra jouw bestelling compleet is kun je jouw bedrijfs- en/of persoonsgegevens invullen. Kies voor afhalen op afspraak of voor verzekerde levering. Nadat je jouw voorkeuren hebt ingevoerd, kun je kiezen uit de betaalopties; contant betalen, bankoverschrijving of via iDeal. Na het plaatsen van jouw bestelling ontvang je een bevestiging per mail.

Kan Goudzaken mijn edelmetaal ook opslaan?

Nee. Goudzaken beschikt niet over de benodigde vergunning voor het aanbieden van edelmetaal in combinatie met opslag. Wil je goud en zilver niet thuis opslaan? Kies dan voor een verzekerde kluis bij De Nederlandse Kluis. Bij De Nederlandse Kluis huur je per maand een kluis en kun je optioneel verzekerd opslaan tot €90.000. Vraag naar de kortingscode van Goudzaken voor het huren van een kluisje bij De Nederlandse Kluis.

Kan ik ook zonder afspraak langskomen op kantoor bij Goudzaken?

Om kwaliteit en aandacht van dienstverlening te garanderen is het uitsluitend mogelijk om langs te komen op afspraak. Wil je langskomen op kantoor in Nijkerk? Neem dan contact op en maak een afspraak.

Kan ik ook vrijblijvend langskomen voor informatie?

Je bent van Harte welkom op één van onze kantoorlocaties in Nederland. De aanschaf van edelmetaal is een grote stap. Wij kennen de markt en denken graag met je mee.

Bij Goudzaken ontvang je uitsluitend informatie over producten, processen en mogelijkheden in de edelmetaalmarkt. Informatie over het juiste moment om te kopen of verkopen – beleggingsadvies – geven wij niet.

Waar moet ik op letten als ik voor het eerst goud of zilver ga kopen?

Wil je voor het eerst goud of zilver kopen? Je bent dan welkom voor een persoonlijk adviesgesprek. Bij het kopen van fysiek goud heb je de keuze uit gouden munten en goudbaren. Deze standaard vormen worden gezien als beleggingsgoud en zijn daarom belast met 0% btw. Hierdoor is fysiek goud een aantrekkelijke belegging voor particulieren. 

Zilver wordt – in tegenstelling tot goud – gezien als industrieel product. Daarom betaal je 21% btw over de aanschaf van zilverbaren. Zilverbaren zijn daarom voor particulieren een onaantrekkelijke belegging. Als particulier doe je er verstandig aan om zilveren munten te kopen, in plaats van zilverbaren. Deze zilveren munten worden verhandeld onder de margeregeling. Dit betekent dat de btw berekend wordt over de winstmarge in plaats van de totale waarde van het zilver.

Wil je zoveel mogelijk goud voor je geld? Dan is de aanschaf van een goudbaar waarschijnlijk de beste keus. Bij goudbaren krijg je doorgaans meer gewicht voor hetzelfde bedrag ten opzichte van munten. Bij kleine baren betaal je relatief gezien meer aan premie en maakkosten baar, daarom zijn grotere goudbaren prijstechnisch aantrekkelijker dan de kleine baren. 

Het wordt aangeraden om nooit je volledige budget in één baar of munt te stoppen. Vergelijk het met de bekende eurobiljetten. Met 100 biljetten van 5 euro ben je flexibeler dan 1 biljet van 500 euro.

Via onze website kun je de diverse goudbaren en gouden munten bekijken en op ieder moment bestellen. De goudprijzen worden iedere 5 minuten automatisch bijgewerkt. Als je jouw bestelling hebt geplaatst staat de prijs vast en kun je uitkijken naar jouw goud of zilver.

Waar moet ik op letten als ik fysiek goud of zilver koop?

Bij het aanschaffen van munten of baren is het belangrijk om rekening te houden met de volgende onderwerpen:

 • Betrouwbaarheid aanbieder 
 • Verhandelbaarheid producten
 • Premies bij aanschaf van edelmetaal
 • Verzekerde levering aan huis of ophalen bij aanbieder
 • Verzekerde opslag: thuis of extern
 • Premies bij verkoop edelmetaal

Wie kan ik benaderen als ik een klacht heb?

Heb je een klacht? We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@goudzaken.nl. Leidt dit niet tot een oplossing? Dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting Webwinkelkeur

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Kan ik gebruik maken van het herroepingsrecht?

Je kunt geen gebruik maken van jouw herroepingsrecht bij edelmetalen in verband met prijswijzigingen. Of er daadwerkelijk prijsverschillen zijn opgetreden is hierbij irrelevant.

 

Herroepingsrecht


Je hebt het recht om je bestelling binnen 14 dagen, zonder verdere opgaaf van reden te annuleren. Na de annulering heb je nogmaals 14 dagen om de producten retour te sturen. 
Je krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd. Deze verzendkosten bedragen circa 15 euro per pakket. Raadpleeg voor exacte tarieven de website van uw vervoerder. 

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Goudzaken geleverd worden. 

Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@goudzaken.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. 

Kan ik edelmetaal retourneren?

Het is niet mogelijk om edelmetaal – buiten mankementen of verkeerde leveringen – te retourneren. Dit is omdat edelmetaal gebonden is aan koersen waardoor prijsverschillen kunnen optreden. Of er daadwerkelijk prijsverschillen zijn opgetreden is hierbij irrelevant.

Wat als de bestelde producten een mankement bevatten?

Alle producten geleverd door Goudzaken voldoen aan de hoogste vereisten. Stel dat jouw bestelling onverhoopt toch een mankement bevat, is het belangrijk hier direct bij ontvangst een melding van te maken. Vervolgens kijken we naar de situatie en zoeken we gezamenlijk een passende oplossing.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Heb je een verkeerd product ontvangen, is er een mankement of ben je niet tevreden? Neem dan contact op met Goudzaken.

Heb ik recht op garantie bij oneigenlijk gebruik?

Wanneer het mankement is veroorzaakt door val- stoot of waterschade, het artikel oneigenlijk gebruikt is, of het binnen het verwachtingspatroon bij normaal gebruik ligt, is het niet mogelijk om aanspraak te maken op gratis reparatie of vervanging.

Welke productgarantie krijg ik?

Als het mankement zich binnen 12 maanden na levering voordoet, is het mogelijk om een declaratie in te dienen. Let op, edelmetalen zijn uitgezonderd van deze regeling.

Wat als het product is beschadigd bij ontvangst?

Mocht je per ongeluk een beschadigd of verkeerd product hebben ontvangen, laat dit zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen weten. Accepteer geopende of beschadigde paketten nooit. Vraag de bezorger het pakket te retourneren aan de verzender.

Waar moet ik op letten als ik kies voor contant betalen?

Selecteer bij jouw bestelling de optie; contant betalen. Zodra de contant betaalmethode is geselecteerd verschijnen de 0,9% transactiekosten voor jouw aankoop. Het is mogelijk om jouw bestelling contant te betalen tot een bedrag van €9.900. Deze limiet voor contant betalen is inclusief de transactiekosten.

Indien je kiest voor contant betalen is het belangrijk om rekening te houden met de betaaltermijn. De volledige betaling dient (ongeacht levertijd van de producten) binnen 1 week te zijn voldaan. Na het plaatsen van jouw bestelling nemen wij contact op voor het voldoen van het orderbedrag.

* Bij een kantoorbezoek dien je een geldig legitimatiebewijs te tonen. Wij nemen een aantal gegevens over voor ons bezoekersregister. Dit geldt ook bij een anonieme koop.

** Wij accepteren geen 200 & 500 euro biljetten.

Hoe werkt betalen per bankoverschrijving?

Het is mogelijk om jouw bestelling per bankoverschrijving te voldoen. Deze optie is een handig alternatief voor hogere bedragen in verband met de iDEAL & Bankcontact betaallimiet van €50.000. Je ontvangt na het plaatsen van de bestelling een mail met de benodigde gegevens voor het voldoen van de bankoverschrijving.

Indien je kiest voor betaling per bankoverschrijving is het belangrijk om rekening te houden met de betaaltermijn. De volledige betaling dient (ongeacht levertijd van de producten) binnen 48 uur te zijn voldaan.

Tot welk bedrag kan ik iDEAL of met Bankcontact betalen?

iDEAL & Bankcontact transacties zijn mogelijk tot een orderbedrag van €50.000. Voor bestellingen boven de €50.000 kun je een bankoverschrijving gebruiken als betaalmethode.

Eimke Jansen

Edelmetaalhandelaar

Een andere vraag?

Ik beantwoord jouw vragen graag en sta voor je klaar met persoonlijk advies.

Neem contact op
De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 856 reviews.