Service

Waarom zijn er transactiekosten voor contant betalen?

Bij Goudzaken zijn wij fan van vrij betalingsverkeer. Het is daarom belangrijk om contante betalingen zo lang mogelijk te blijven accepteren. Contant geld verwerken kost (steeds meer) geld. Daarom is ervoor gekozen om voor contante betalingen een minimale fee van 0,9% te rekenen. Dit zorgt ervoor dat wij zowel contante betalingen als betalingen per bank kunnen blijven accepteren.

Let op! Wil je contant betalen? De limiet voor contante betalingen is €9.900. Deze limiet is inclusief de transactiekosten van 0,9%.

Waarom kosten munten of baren meer dan de koers?

Kosten munten of baren meer dan de koers? Als je op de website van Goudzaken kijkt, zul je zien dat zowel bij baren als munten de prijzen niet gelijk zijn aan de goud- en zilverkoers. Heb jij je wellicht al afgevraagd waarom munten of baren meer kosten dan de koersprijs? In dit artikel leg ik uit waarom gouden munten, goudbaren, zilveren munten en zilverbaren meer kosten dan de spotprijs die je overal kunt vinden.

Koopt Goudzaken het goud en zilver ook terug?

Ja, graag zelfs. Je ontvangt een terugkoopgarantie bij aanschaf van de reguliere beleggingsproducten. Meer hierover lees je op de verkopen pagina.

Kan iemand anders mijn bestelling ophalen?

Dat is mogelijk met een volmacht. Op voorhand dien je dit aan te geven door een kopie legitimatiebewijs van de persoon te mailen die jouw bestelling ophaalt naar info@goudzaken.nl. Vervolgens ontvang je een volmacht welke je dient in te vullen en te ondertekenen. De persoon die jouw bestelling ophaalt moet zich legitimeren met hetzelfde legitimatiebewijs wat wij als kopie hebben ontvangen en de ondertekende volmacht tonen.

Is er een minimaal orderbedrag voor bestellingen?

Goud en zilver moet beschikbaar zijn voor iedereen. Daarom is er bewust voor gekozen om geen minimaal orderbedrag te hanteren.

Kan ik nu bestellen en direct mijn bestelling ophalen?

Dat is niet mogelijk. De voorraad van Goudzaken wordt opgeslagen bij een externe en zwaarbeveiligde kluislocatie. Je kunt de bestelde producten enkel op afspraak ophalen op kantoor bij Goudzaken in Nijkerk.

Kan ik meer bestellen dan de huidige voorraad van Goudzaken?

Bijna alle producten zijn op nabestelling leverbaar. Wil je meer munten of baren kopen dan voorradig? Houd dan rekening met een iets langere levertijd dan gewoonlijk. Wil je dat de producten die wel voorradig zijn snel worden geleverd? Plaats dan twee aparte bestellingen.

Beschikt Goudzaken over een AFM vergunning?

Het kopen en verkopen van fysiek edelmetaal valt niet onder het toezicht van de AFM. Over handel in edelmetaal met directe levering schrijft de AFM het volgende op haar website:

Je haalt het goud zelf op bij de verkoper of het wordt bij je thuis afgeleverd. Het is een gewone koop, vergelijk het met de aankoop van een sieraad. Dit valt niet onder het toezicht van de AFM.

Hoe plaats ik een bestelling?

Goud of zilver kopen is tegenwoordig even eenvoudig als het plaatsen van een bestelling van andersoortige producten. Via de website kun je producten toevoegen aan je winkelwagen. Zodra jouw bestelling compleet is kun je jouw bedrijfs- en/of persoonsgegevens invullen. Kies voor afhalen op afspraak of voor verzekerde levering. Nadat je jouw voorkeuren hebt ingevoerd, kun je kiezen uit de betaalopties; contant betalen, bankoverschrijving of via iDeal. Na het plaatsen van jouw bestelling ontvang je een bevestiging per mail.

Kan Goudzaken mijn edelmetaal ook opslaan?

Nee. Goudzaken beschikt niet over de benodigde vergunning voor het aanbieden van edelmetaal in combinatie met opslag. Wil je goud en zilver niet thuis opslaan? Kies dan voor een verzekerde kluis bij De Nederlandse Kluis. Bij De Nederlandse Kluis huur je per maand een kluis en kun je optioneel verzekerd opslaan tot €90.000. Vraag naar de kortingscode van Goudzaken voor het huren van een kluisje bij De Nederlandse Kluis.

Kan ik ook zonder afspraak langskomen op kantoor bij Goudzaken?

Om kwaliteit en aandacht van dienstverlening te garanderen is het uitsluitend mogelijk om langs te komen op afspraak. Wil je langskomen op kantoor in Nijkerk? Neem dan contact op en maak een afspraak.

Eimke Jansen

Edelmetaalhandelaar

Een andere vraag?

Ik beantwoord jouw vragen graag en sta voor je klaar met persoonlijk advies.

Neem contact op

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 596 reviews.
Your Cart