Persoonlijk advies op kantoor
Cash betaling mogelijk
Altijd een vast aanspreekpunt
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Actuele zilverprijs

Volg hier de actuele prijs van zilver. Naast de actuele zilverprijs kun je ook de historische zilverkoers bekijken. Hoe bewoog de zilverkoers in het verleden? Bekijk onze live zilverkoers grafiek hieronder. Check ook onze goudprijs grafiek en platinaprijs grafiek.

 

Zilverkoers grafiek

Wat is de Zilverprijs vandaag?

De dagprijs van zilver kan enorm uiteenlopen. De zilverprijs is continu in beweging en verandert iedere seconde. Deze zilverprijs die doorlopend verandert noemen wij ook wel de zilverspot of zilver spotprijs. Dat is de zilverprijs van dit moment.

 

De actuele Zilverprijs per kilo

€895

 

De prijzen van de zilverbaren en zilveren munten  zijn gebaseerd op de spotprijs van zilver. Dat is de prijs van zilver van dit moment. Wij wijzigen onze prijzen van zilver iedere 5 minuten.

“Like Liberty, gold never stays where it is undervalued.”

John S. Morrill

Historicus

Zilverprijs grafiek

In ons zilverprijs koersoverzicht kun je de prijs van zilver zien. Niet alleen van dit moment, ook van vandaag. Daarnaast heb je een volledig historisch overzicht van de zilverprijs de afgelopen week, de laatste maand en die van het afgelopen jaar. Deze zilverkoers is in euro’s maar ook in de Amerikaanse dollar. Wel zo handig, gezien de unieke positie van de dollar ten opzichte van zilver.

Hoe komt de zilverprijs tot stand?

Je kunt stellen dat de zilverprijs tot stand komt op basis van vraag en aanbod. Als men zilver wilt kopen, is een prijsverhoging bij de verkopers een logisch gevolg bij schaarste. Andersom werkt dit precies hetzelfde. Zodra verkopers veel zilver aanbieden zal de prijs bij een constante hoeveelheid kopers dalen. De spotprijs van zilver kan natuurlijk worden beïnvloed door vele inputs die de vergelijking tussen vraag en aanbod beïnvloeden.

De zilverkoers komt tot stand op de termijnmarkt. Dit is de plek waar handelaren termijncontracten zilver verhandelen. Deze markt is op maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag geopend. Daarnaast wordt er twee keer per dag een referentieprijs voor zilver vastgelegd door de London Bullion Market Association. Dit wordt ook wel de zilver fixing genoemd. Voorheen werd dit gedaan door een kleine groep goudbanken. Zij kwamen dagelijks bijeen om de aan- en verkooporders door te geven bij een voorgestelde zilverprijs. Dit werkt exact hetzelfde voor de goudprijs en platinaprijs.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 724 reviews.