Actuele zilverprijs

Volg hier de actuele prijs van zilver. Naast de actuele zilverprijs kun je ook de historische zilverkoers bekijken. Hoe bewoog de zilverkoers in het verleden? Bekijk onze live zilverkoers grafiek hieronder. Check ook onze goudprijs grafiek en platinaprijs grafiek.

[metal_chart metals=”silver”]

 

Gouden Maple Leaf munt 1 gram kopen

Gouden munten

Online fysiek zilveren munten kopen

Zilveren munten

Umicore goudbaar 31.1 gram

Goudbaren

Zilverbaren

Wat is de zilverprijs vandaag?

De dagprijs van zilver kan enorm uiteenlopen. De zilverprijs is continu in beweging en verandert iedere seconde. Deze zilverprijs die doorlopend verandert noemen wij ook wel de zilverspot of zilver spotprijs. Dat is de zilverprijs van dit moment. 

Naast de spotprijs van zilver, die tot stand komt op de beurs, stelt de London Bullion Market Association iedere dag twee keer de dagfix van zilver vast. Deze vastgestelde zilverprijs komt tot stand op basis van vraag en aanbod op de verschillende wereldwijde zilvermarkten. De prijzen van de zilverbaren en zilveren munten op Goudzaken.nl zijn gebaseerd op de spotprijs. Dat is de prijs van zilver van dit moment. Wij wijzigen onze prijzen van zilver iedere 5 minuten. 

Hoe komt de zilverprijs tot stand?

Je kunt stellen dat de zilverprijs tot stand komt op basis van vraag en aanbod. Als men zilver wilt kopen, is een prijsverhoging bij de verkopers een logisch gevolg bij schaarste. Andersom werkt dit precies hetzelfde. Zodra verkopers veel zilver aanbieden zal de prijs bij een constante hoeveelheid kopers dalen. De spotprijs van zilver kan natuurlijk worden beïnvloed door vele inputs die de vergelijking tussen vraag en aanbod beïnvloeden.

De zilverkoers komt tot stand op de termijnmarkt. Dit is de plek waar handelaren termijncontracten zilver verhandelen. Deze markt is op maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag geopend. Daarnaast wordt er twee keer per dag een referentieprijs voor zilver vastgelegd door de London Bullion Market Association. Dit wordt ook wel de zilver fixing genoemd. Voorheen werd dit gedaan door een kleine groep goudbanken. Zij kwamen dagelijks bijeen om de aan- en verkooporders door te geven bij een voorgestelde zilverprijs. Dit werkt exact hetzelfde voor de goudprijs en platinaprijs.

Prijsverschil van munten en baren zilver

Als je de zilverprijs terugrekent naar bijvoorbeeld 10 gram zilver zul je zien dat deze actuele zilverprijs verschilt ten opzichte van de kilogram zilverbaren. Dat heeft alles te maken met de overhead op fysiek goud, zilver of platina. Eimke Jansen, edelmetaalhandelaar bij Goudzaken legt uit ↓.

Waarom kost goud of zilver meer dan de koers
Goudzaken thumbnail

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 509 reviews.
Your Cart