Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Actuele platinaprijs

Volg hier de actuele prijs van platina. Naast de actuele platinaprijs kun je ook de historische platinakoers bekijken. Hoe bewoog de platinakoers in het verleden? Bekijk onze live platinakoers grafiek hieronder. Check ook onze goudprijs grafiek en zilverprijs grafiek.

 

Platinakoers grafiek

Wat is de platinaprijs vandaag?

De dagprijs van platina kan enorm uiteenlopen. De platinaprijs is continu in beweging en verandert iedere seconde. Deze platinaprijs die doorlopend verandert noemen wij ook wel de platinaspot of platina spotprijs. Dat is de platinaprijs van dit moment.

 

De actuele platinaprijs per kilo

€29.028

 

De prijzen op Goudzaken zijn gebaseerd op de spotprijs. Dat is de prijs van platina van dit moment. Wij wijzigen onze prijzen van platina iedere 5 minuten.

Platinaprijs

“Like Liberty, gold never stays where it is undervalued.”

John S. Morrill

Historicus

Platinaprijs grafiek

In onze platinaprijs koersoverzicht kun je de prijs van platina oftewel platinum zien. Niet alleen van dit moment, ook van vandaag. Daarnaast heb je een volledig historisch overzicht van de platinaprijs de afgelopen week, de laatste maand en die van het afgelopen jaar. Deze platinakoers is in euro’s maar ook in de Amerikaanse dollar. Wel zo handig, gezien de unieke positie van de dollar ten opzichte van platina.

Platinakoers

Hoe komt de platinaprijs tot stand?

Je kunt stellen dat de platinaprijs tot stand komt op basis van vraag en aanbod. Als men platina wilt kopen, is een prijsverhoging bij de verkopers een logisch gevolg bij schaarste. Andersom werkt dit precies hetzelfde. Zodra verkopers veel platina aanbieden zal de prijs bij een constante hoeveelheid kopers dalen. De spotprijs van platina kan natuurlijk worden beïnvloed door vele inputs die de vergelijking tussen vraag en aanbod beïnvloeden.

De platinakoers komt tot stand op de termijnmarkt. Dit is de plek waar handelaren termijncontracten platina verhandelen. Deze markt is op maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag geopend. Daarnaast wordt er twee keer per dag een referentieprijs voor platina vastgelegd door de London Bullion Market Association. Dit wordt ook wel de platina fixing genoemd. Voorheen werd dit gedaan door een kleine groep goudbanken. Zij kwamen dagelijks bijeen om de aan- en verkooporders door te geven bij een voorgestelde platinaprijs. Dit werkt exact hetzelfde voor de goudprijs en zilverprijs.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 812 reviews.