Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Actuele goudprijs

Volg hier de actuele prijs van goud. Naast de actuele goudprijs kun je ook de historische goudkoers bekijken. Hoe bewoog de goudprijs in het verleden? Bekijk onze live goudkoers grafiek hieronder. Check ook onze zilverprijs grafiek en platinaprijs grafiek.

 

Goudkoers grafiek

Wat is de goudprijs vandaag?

De dagprijs van goud kan enorm uiteenlopen. De goudprijs is continu in beweging en verandert iedere seconde. Deze goudprijs die doorlopend verandert noemen wij ook wel de goudspot of goud spotprijs. Dat is de goudprijs van dit moment.

 

De actuele goudprijs per kilo

€69.329


De actuele goudprijs per troy ounce

€2.156

 

De prijzen van de goudbaren en gouden munten van Goudzaken zijn gebaseerd op de spotprijs. Dat is de prijs van goud van dit moment. Wij wijzigen onze prijzen van goud iedere 5 minuten.

Goudprijs

“Like Liberty, gold never stays where it is undervalued.”

John S. Morrill

Historicus

Goudprijs grafiek

Goudkoers

Hoe komt de goudprijs tot stand?

Je kunt stellen dat de goudprijs tot stand komt op basis van vraag en aanbod. Als men goud wilt kopen, is een prijsverhoging bij de verkopers een logisch gevolg bij schaarste. Andersom werkt dit precies hetzelfde. Zodra verkopers veel goud aanbieden zal de prijs bij een constante hoeveelheid kopers dalen. De spotprijs van goud kan natuurlijk worden beïnvloed door vele inputs die de vergelijking tussen vraag en aanbod beïnvloeden.

De goudkoers komt tot stand op de termijnmarkt. Dit is de plek waar handelaren termijncontracten goud verhandelen. Deze markt is op maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag geopend. Daarnaast wordt er twee keer per dag een referentieprijs voor goud vastgelegd door de London Bullion Market Association. Dit wordt ook wel de goud fixing genoemd. Voorheen werd dit gedaan door een kleine groep goudbanken. Zij kwamen dagelijks bijeen om de aan- en verkooporders door te geven bij een voorgestelde goudprijs. Dit werkt exact hetzelfde voor de zilverprijs en platinaprijs.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 812 reviews.