Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Wat is de zilverprijs verwachting 2025?

De populariteit van zilver is in 2021 stevig toegenomen. Dit komt onder andere door de silver squeeze. De verwachtingen voor de aankomende jaren – 2022, 2023 en 2024 – wordt daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Men speculeert veel over de zilverprijs, maar de prijs van zilver voorspellen is niet eenvoudig. De zilverprijs is in het verleden zeer beweeglijk gebleken. In dit artikel kijken we bewust naar de zilverprijs verwachting 2025 omdat er bijzonder ontwikkelingen gaande zijn in de (fysieke) zilvermarkt.

Samenvatting zilverprijs verwachting 2025

  • Aanbod zilver zal verminderen
  • Vraag naar zilver zal gemiddeld 6% per jaar toenemen
  • China en India worden steeds belangrijker op de zilvermarkt
  • Belangrijkste industriële vraag: Elektronica, elektriciteit en autosector
  • Zilverprijs kan exponentieel stijgen in 2025 tot €85 (Omgerekend op moment van schrijven 100 USD)
Zilverprijs verwachting 2025

Tot stand komen zilverprijs 2025

Waar veel mensen goud kopen als investering, wordt er wereldwijd ook dagelijks gehandeld in zilver. Hierdoor is de spotprijs van zilver 24 uur per dag in beweging. Deze spotprijs – zilverkoers – komt tot stand door de handel in futures. Deze zilverkoers heeft ‘weinig’ met de daadwerkelijke transacties in fysiek zilver te maken.

In de future markt kun je long of short gaan op zilver. Als je een long positie inneemt speculeer je op de stijging van dit zilvergrijze edelmetaal. Ga je short, dan zet je in op een zilverprijs daling. Op deze manier kun je zilver verkopen wat je (nog) niet fysiek in bezit hebt. Bij beide opties kun je veel meer verliezen dan dat wat er als margin op de future wordt aangehouden. Het speculeren op deze manier is dus enkel weggelegd voor professionele beleggers.

Als particuliere belegger kun je steeds makkelijker beleggen in papier zilver. Via bekende handelsplatformen kun je speculeren op een stijgende of dalende zilverprijs met speeders, turbo’s, warrants of andere derivaten. Via deze beleggingswijze loop je niet het risico meer te verliezen dan je volledige inleg. Toch is er sprake van een hoog risico door de hefboomwerking. Veel traditionele beleggers kiezen liever voor een klein gedeelte fysiek goud en zilver.

Regelmatig hoor je geruchten over zilverprijs manipulatie door de handel in zilver futures (waardepapier). Als houder van een long positie heb je het recht op een fysieke levering van zilverbaren. Dit kun je in theorie aan het einde van iedere maand opeisen. Als je jouw future inlevert krijg je het bestelde zilver geleverd.

Historische zilverprijs

In het verleden behaalde resultaten qua koersbewegingen bieden geen garanties voor morgen. Toch kan het juist heel interessant zijn om de koersbewegingen van het verleden duidelijk voor ogen te hebben. Soms kunnen bepaalde prijsbewegingen op korte termijn vrij extreem lijken, terwijl ze op een 50 jaar grafiek niets voorstellen. Om een duidelijke zilverprijs verwachting 2025 te kunnen geven, doe je er goed aan deze grafiek tot je te nemen. Opvallend is de zeer sterk bewegende zilverprijs.

Historische zilverkoers

Zilverprijs verwachting 2025 door schaarste

In de samenvatting is beschreven dat de verwachtingen op termijn zeer nauwlettend in de gaten worden gehouden. 2025 is geen willekeurig gekozen jaartal voor dit artikel. De vraag naar zilver zal naar verwachting exponentieel toenemen door toepassingen in onder andere de zonnepanelen sector. Volgens Byron Capital zal de vraag van zilver in deze sector oplopen van 20 miljoen troy ounce naar 185 miljoen troy ounce in 2025. Dat is al bijna 20% van de huidige vraag naar zilver.

Zilverprijs verwachting 2025 door Jeff Clark

Op basis van diverse factoren is de prijsverwachting door Jeff Clark (bekend analist) van GoldSilver tot de volgende prijsverwachting van zilver gekomen in 2025. De zilverprijs verwachting van Jeff Clark voor 2025 is (minimaal) 100 US dollar. Omgerekend betekent dat een zilverprijs van 85 euro per troy ounce zilver. Dat betekent dat de potentie van zilver in theorie zeer groot is. Als belegger in zilver kun je profiteren van de zilverprijs door aandelen te kopen of fysiek zilver in de vorm van zilverbaren of zilveren munten kopen.

Benieuwd naar de korte termijnverwachting van zilver? Bekijk de zilverprijs verwachting 2021 van meer dan 10 analisten. Ook de goudprijs zal naar verluidt niet stil blijven staan. Wat weet jij voor 2022 van de goudprijs?

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 812 reviews.