Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Wat is de silver short squeeze?

De aangekondigde silver squeeze lijkt er toch echt te komen. Maar wat is het en waarom is het interessant voor jou als belegger in zilver? In dit artikel probeer ik je uit te leggen wat er gaande is op de zilvermarkt.

Waarom een silver short squeeze?

De nieuwe Occupy Wall Street 2.0 beweging lijkt behoorlijk voet aan de grond te krijgen. Zij hebben voorheen al behoorlijk geluid gemaakt met het Gamestop verhaal. Inmiddels blijkt dat deze groep van particulieren zijn zinnen heeft gezet op een silver short squeeze.

Deze groep – over de wereld verspreidde particulieren – is opgegroeid tijdens de financiële crisis. Volgens velen is de bankensector hoofdverantwoordelijk voor deze crisis. Diezelfde banken gaan continu ‘short’ op zilver. Zodra een grote groep mensen ‘long’ gaat op zilver, werken ze als het ware de banken tegen. De banken speculeerde op een prijsdaling van zilver, terwijl de particulieren dat juist niet doen. Dit zorgt in theorie voor een prijsstijging en serieuze financiële consequenties voor de banken.

Wat is een silver short squeeze?

Naast het kopen van fysiek zilver kun je ook zilver kopen op de beurs. Veel banken gaan short op silver. Hierdoor ontstaat een verkoopdruk, wat zorgt voor een lage zilverprijs. Deze posities worden ingenomen met leencontracten. Een bank leent dus ‘papierzilver’ om dit vervolgens direct te verkopen. Dit doen zij in de hoop om op korte termijn ditzelfde zilver weer goedkoper terug te kunnen kopen. Deze partijen kunnen in theorie dus zelf de prijs naar beneden brengen – al dan niet laag houden – en hiervan profiteren.

Deze leencontracten hebben geen fysiek zilver als onderpand. Het kan in theorie dus voorkomen dat er meer zilver in de contracten handel is, dan het daadwerkelijk fysieke aanbod. Wanneer er een groot verschil is tussen vraag en aanbod zal de prijs bewegen. De silver squeeze is een georganiseerde aankoop van fysiek zilver door een grote massa particulieren. Hiermee willen deze particulieren de zilverprijs opdrijven en profiteren van een stijgende zilverprijs. Naast het profijt is dit eveneens een statement richting banken en hedgefunds.

Prijsstijging door silver squeeze

UPDATE: de silver squeeze heeft gezorgd voor een prijsstijging van ruim 7% binnen 12 uur tijd na het openen van de beurs op maandag. Zilver staat bekend bekend vanwege zijn zeer bewegelijke koersprijs. Toch is de waardestijging van zilver op deze snelheid nog niet eerder voorgekomen. Des te meer redenen om de silver squeeze ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

 

Wat is silver squeeze

Wil je profiteren van de silver squeeze?

Ben je voornemens voor de eerste keer fysiek zilver te kopen? Heb je nog vragen of twijfels? Stel gerust je vragen. Zilver kopen is doorgaans geen dagelijkse bezigheid. Het is logisch dat je vragen hebt. Benieuwd naar de ontwikkelingen op de zilvermarkt en de zilverprijs verwachting 2025 door Jeff Clark?

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 778 reviews.