Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Zilverprijs in 2024 op weg naar recordhoogtes?

De afgelopen maand bereikte de zilverprijs de hoogste prijs in euro’s sinds 2012. De zilverprijs zou in 2024 wel eens verder kunnen stijgen. Verschillende experts voorspellen een flinke toename van de wereldwijde vraag naar zilver. Mogelijk zal dit ervoor zorgen dat de zilverprijs in 2024 gaat stijgen.

Tekort op de zilvermarkt in 2024

Er wordt voorspeld dat de zilvermarkt in 2024 voor het vierde achtereenvolgende jaar een tekort zal vertonen. Dit tekort komt door de vraag naar zilver uit verschillende richtingen. Een aantal van deze factoren zijn de economische ontwikkelingen op wereldniveau, schommelende investeringsvooruitzichten en de industrie. Bij een aanhoudend tekort op de zilvermarkt zal de prijs van zilver stijgen. Met name de vraag naar zilver vanuit de industrie zal naar verwachting een grote invloed hebben op de zilverprijs in 2024.

 

Industriële vraag naar zilver

2023 was een uitdagend jaar voor de wereldwijde industrie. In 2024 wordt er een heropleving verwacht in de vraag naar consumentenelektronica. Deze vraag wordt versterkt door de toenemende AI-gerelateerde toepassingen. Dit geeft een nieuwe impuls aan de industriële vraag naar zilver. Innovaties in de automobielsector en de fotovoltaïsche (PV) industrie spelen hierbij een sleutelrol. Zilver is hier essentieel voor efficiënte zonnecellen en elektronische componenten. De vraag naar zilver vanuit de industrie zal naar verwachting in 2024 met 1 procent stijgen.

Zilverprijs in 2024 op weg naar recordhoogtes?

Toename in productie zilverwerk

De wereldwijde productie van zilverwerk zal naar verwachting met 9 procent toenemen. Dit komt vooral door herstel op de Indiase markt. Het wijst op een normalisatie van de vraag binnen deze sector.

De vraag naar zilveren sieraden zal naar verwachting met 6 procent stijgen. Zilver wordt in India meer verkocht omdat goud voor velen te duur is geworden. Na een daling in 2022 wordt een terugkeer naar normale vraagniveaus verwacht. Dit dankzij een positieve economische achtergrond en aanpassingen aan de hoge zilverprijzen in roepies.

Investeringen in 2024

Naar verwachting wordt de rente in 2024 verlaagd. Als dat gebeurt, zullen meer mensen naar alternatieven voor hun spaargeld zoeken, zoals zilver. Dit kan de vraag naar zilver verhogen en de prijs ervan laten stijgen.

Er wordt verwacht dat de Federal Reserve later in 2024 de rentetarieven zal verlagen. Lees hier meer over in onze blog ‘Gaat de rente in 2024 weer omlaag?’.  Beleggers zullen hierdoor waarschijnlijk op zoek gaan naar alternatieven voor hun spaargeld. Dit kan leiden tot meer vraag naar zilver van beleggers en een hogere zilverprijs.

2024 wordt interessant voor zilver. De vraag vanuit industrieën zal blijven groeien. Hoewel investeerders misschien even wachten, kan dit veranderen als rentetarieven dalen. Dit, samen met wereldwijde spanningen en inflatie, kan de zilverprijs naar nieuwe hoogtes brengen.

Ook het feit dat de bovengrondse voorraden nagenoeg op zijn, kan het de prijs van zilver ten goede komen.

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 777 reviews.