Valcambi: producent van goudbaren

Met unieke producten heeft Valcambi de fysieke edelmetalen markt veroverd. Naast reguliere gouden baren van deze Zwitserse producent kennen wij ook de zilverbaren, platinabaren en CombiBars. Deze smelter is aangesloten bij de LBMA en LPPM. Kwaliteit is gegarandeerd.

Publicatiedatum: 18 september 2023

Disclaimer: de informatie op deze pagina mag niet worden gezien als individueel beleggingsadvies.

Hoofdkantoor in Balerna

Het hoofdkantoor van deze Zwitserse smelter is gevestigd in Balerna. Valcambi heeft één van de grootste raffinaderijen van de wereld. De smelterij beslaat ruim 3,5 hectare. Op deze locatie wordt ruim 2.000 ton edelmetaal verwerkt. Omdat Valcambi voorloper is in de techniek kunnen zij een verscheidenheid aan edelmetalen verwerken waaronder goud, zilver en platina.

Naast edelmetalen als beleggingsproducten produceren zij ook halffabrikaten. Dit doen zij voor bijvoorbeeld de horloge-industrie.

Valcambi video
Goudzaken thumbnail
Valcambi goud combibar

Populaire producten van Valcambi

Producten van de Valcambi Mint zijn onder meer uiterst fijne goudbaren en zilverbaren. Enkele van hun meest populaire edelmetaalproducten zijn de 1 oz goudbaar en de 1 gram goudbaar. Uiteraard worden hun unieke CombiBar™-producten door alle investeerders gewaardeerd. Deze innovatie vind je ook in de  10x 10 gram zilverbaren of 50x 1 gram platinabaren, om er maar een paar te noemen. Bovendien demonstreren de voortreffelijke Cook Islands Gold munten van Valcambi’s verscheidenheid en bereidheid om de grenzen van edelmetalen te verleggen.

Uniek in oplossingen: Valcambi

Valcambi produceert CombiBars™, dit zijn afbuigbare baartjes die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de huidige investeringstrend waarbij veel kleine baren worden gekocht in plaats van grote. Deze drang naar flexibiliteit bracht Valcambi op het idee om staven van 1 gram en 10 gram te produceren, in plaatjes met een totaalgewicht van maximaal 100 gram, met vooraf bepaalde breekpunten, zodat ze gemakkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald zonder dat er iets van het edelmetaal verloren gaat.

Een ander uitzonderlijk door Valcambi geproduceerd item is een 1 oz Gold Cook Islands Armillary-munt uit 2015. Op het eerste gezicht lijkt dit item op een platte gouden munt, maar wanneer het uit de verpakking wordt gehaald, kan de munt in een prachtige vorm worden gedraaid die lijkt. Deze munt bevat ook CombiBar™-technologie, wat betekent dat elke ring kan worden gescheiden om een nog uniekere ervaring te creëren.

Combibar Valcambi Zilver 10 x 10 gram
Goudzaken thumbnail

Goud uit Zwitserland bij Goudzaken

Daan Schonagen – Edelmetaalhandelaar 

Met veel genoegen bieden wij in ons reguliere assortiment de baren van Valcambi aan. Bij Goudzaken hebben wij CombiBars, platinabaren en op aanvraag ook Valcambi goudbaren leverbaar. Door de enorme omvang van dit prachtige concern zijn de baren eenvoudige wereldwijd verhandelbaar. Dat is een prettig gevoel.

Meer kennis voor jou

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 510 reviews.
Your Cart