Is zilver een goede investering?

Beleggen is een populair onderwerp dat steeds meer mensen aanspreekt als een manier om hun financiële doelen te bereiken. Of je nu spaargeld wil laten groeien, een pensioen wil opbouwen of gewoonweg je vermogen wil vergroten, beleggen kan een effectieve strategie zijn om je financiële toekomst te verbeteren. In dit blog vertellen we het antwoord op de vraag: is zilver een goede investering?

Publicatiedatum: 2 juni 2023

Disclaimer: de informatie op deze pagina mag niet worden gezien als individueel beleggingsadvies.

Waarom beleggen in zilver?

Investeren in zilver wordt beschouwd als een aantrekkelijke optie voor beleggers, vanwege het potentieel voor hoge rendementen. Prijsbewegingen in de afgelopen jaren hebben aangetoond dat een investering in zilver rendementen kan genereren die aanzienlijk hoger zijn dan die van goud.

Het is echter belangrijk om op te merken dat beleggen in zilver als een vermogensbeschermer of als aanvulling op goud een aparte benadering vereist, omdat zilver niet volledig kan worden beschouwd als een edelmetaal.

Is zilver een goede investering? Het overtreft andere beleggingen

De vraag naar zilver kun je verdelen in de vraag naar een veilige haven (beleggen) en de industriële vraag. Ongeveer 85% van het zilver wordt namelijk gebruikt voor industriële doeleinden.

Hoewel de rol van zilver als industrieel materiaal de stijging van de zilverprijs van $4 per ounce naar $43 per ounce in de afgelopen tien jaar niet volledig verklaart. Als belegging presteert zilver beter dan andere grondstoffen met uitsluitend industriële toepassingen, zoals koper of tin.

Zilver als veilige haven

Met de sterke stijging van de goudprijs, gedreven door de wereldwijde economische onrust, wordt de tweeledige rol van zilver steeds duidelijker zichtbaar. Beleggers zijn op zoek naar een geschikt en betaalbaar alternatief. Die hebben ze gevonden in zilver.

Dit heeft gezorgd voor de verschuiving van zilver als een industrieel metaal naar een monetair edelmetaal én heeft een aanzienlijke invloed gehad op de prijsstijging in de afgelopen jaren.

Hoewel er een waarde correlatie bestaat tussen goud en zilver als edelmetalen, moet zilver toch los van goud worden beschouwd. De zilvermarkt is met een omvang van ongeveer $73 miljard ongeveer 19 keer kleiner dan de markt voor goudaandelen of obligaties.

Het is echter juist deze kleinere marktomvang in combinatie met een snel groeiende industriële vraag naar fysiek zilver die het kopen van zilver zo aantrekkelijk maakt.

Een bekende stap voor beginnende investeerders

Investeren in zilver is vaak een bekende stap voor beginnende investeerders, die nog niet zoveel vermogen hebben om te investeren. Zilver heeft namelijk een relatief lage prijs en is daarom makkelijk te kopen.

Zilveren munten kopen is daarom een veelgekozen manier van beleggen.

Dus, is zilver een goede investering?

Eimke Jansen | Edelmetaalhandelaar bij Goudzaken

Het beleggen in zilver wordt gezien als een aantrekkelijke investering voor beleggers, gezien de potentie op hoge rendementen. Prijsstijgingen over de afgelopen jaren tonen aan dat beleggen in zilver rendementen op kan leveren.Investeren in zilver is een bekende stap voor beginnende investeerders, die nog niet zoveel vermogen hebben om te investeren. Zilver heeft namelijk een relatief lage prijs en is daarom makkelijk te kopen.

 

Meer kennis voor jou

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 510 reviews.
Your Cart