Goudprijs verwachting 2025

In deze goudprijs verwachting voor 2025 nemen wij je mee in diverse verwachtingen van de goudprijs voor het jaar 2025. Ook kijken we naar de actuele goudprijs, de koershistorie van goud en hoe de prijs van goud tot stand komt. Alleen op basis van al deze informatie, kunnen wij een goede inschatting maken van de toekomstige goudprijs. Wil je weten wat de goudprijs volgens diverse analisten gaat doen in 2025? Lees dan de volledige goudprijs verwachting hieronder.

Publicatiedatum: 8 mei 2023

Disclaimer: de informatie op deze pagina mag niet worden gezien als individueel beleggingsadvies.

Hoe komt de goudprijs tot stand?

Belangrijk om te weten voor de goudprijs verwachting 2025. Hoe komt de actuele goudprijs tot stand? De goudprijs wordt bepaald op de termijnmarkt. Deze termijnmarkt is van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag geopend en geeft een actuele goudprijs weer.

Daarnaast noemt de LBMA tweemaal daags een referentieprijs voor goud. Dit noemen wij ook wel de fixing. Wil je weten wat de goudprijs gaat doen? Dan doe je er goed aan om de goudprijs verwachting van diverse partijen te bekijken. Ook is het handig om te kijken naar de actuele goudprijs. De goudprijs verwachting van vandaag (zie hieronder).

Dit beïnvloedt de vraag naar goud

Belangrijk om rekening mee te houden voor de goudprijs verwachting 2025. De prijs van goud komt tot stand op basis van vraag en aanbod. Is er weinig vraag naar goud, dan zal de prijs en dus waarde van goud dalen. Is veel vraag naar goud? Dan zal de goudprijs waarschijnlijk stijgen. Je wilt weten wat de goudprijs gaat doen in de toekomst. In dat geval moet je ook zeker rekening houden met de factoren die impact hebben op deze goudprijs. 

  1. Het rentebeleid van de centrale banken.
  2. De stabiliteit van commerciële banken.
  3. Geopolitieke onrust en conflicten.
  4. Een verschuiving binnen de fiat valuta’s (BRICS +?).
  5. Een laag vertrouwen in het monetaire systeem al dan niet gepaard met een laag vertrouwen in overheidsinstellingen.

Goudprijs verwachting vandaag

Wat gaat de goudprijs vandaag doen? De prijs van goud is continu in beweging. Je wilt weten wat de goudprijs gaat doen. Dan kijk je het beste naar de actuele goudprijs en de koershistorie van goud. Hieronder zie je de actuele goudprijs grafiek. Op basis van in het verleden behaalde koersdoelen, kun je zelf proberen een goudprijs verwachting 2025 te maken. Belangrijk, want uiteindelijk weet niemand exact wat de goudprijs gaat doen in 2025.

Wat gaat de goudprijs doen in 2025?

Het blijft deels onzeker wat het koersverloop naar 2025 gaat zijn. Ook omdat het een verwachting van meerdere jaren betreft. Deze goudprijs verwachting is geschreven in 2023. Dat betekent dat er in de tussengelegen periode nog veel kan gebeuren. Zullen de spanningen tussen grootmachten oplopen? Gaan de banken inflatie bestrijden met hogere rente’s of juist de rente laten dalen om commerciële banken te redden? Leeft men in financiële hoogconjunctuur of lijkt het vertrouwen laag en dalend? 

De prijs van goud is afhankelijk van zoveel factoren. In essentie kun je stellen dat hoe slechter het gaat met de wereld, hoe beter dit is voor de goudprijs. Heb je een pessimistische kijk op de toekomst, dan verwacht je waarschijnlijk een sterke goudprijs voor 2025. Andersom uiteraard idem dito. Bij Goudzaken verwachten wij voor de aankomende 2 jaar zeker nog een onrustige edelmetaalmarkt. Dat betekent dat wij op termijn een stijgende prijs van goud verwachten. Op het moment van schrijven staat de goudprijs op €58.000 per kilo goud. In 2025 verwachten wij een goudprijs van zeker €75.000 per kilo. 

 

Goudprijs verwachting 2025 door Schatz

Paul Schatz werkt bij Heritage Capital. Hij spreekt over een koersdoel van 3000 dollar per troy ounce in 2025. Hij noemt dit als een reeële mogelijkheid. Schatz noemt het momentum zeer sterk voor goud. Daarom is hij van mening dat een stijgende goudprijs voor 2025 onvermijdelijk is.

Prijs van goud in 2025 Goldman Sachs

Zoals Schatz al zei lijkt het dat de grondstoffen (en dus goud) in een sterk bewegende markt zitten. Aan het begin van het jaar heeft Goldman Sachs een bull markt gezien. Zij spreken over een supercycle van 10 jaar voor goud. Goldman Sachs spreekt over een goudprijs van in ieder geval 2.250 dollar per ounce in januari 2025. Dat betekent zeker nog een prijsstijging voor goud van 12,5%.

Goudprijs verwachting en goud kopen

Eimke Jansen l Edelmetaalhandelaar bij Goudzaken

Wil je goud kopen? Dan is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de fysiek goud op lange termijn vaak een goede aankoop is. 2025 is relatief kortdag. Wellicht doe je er beter aan om je pijlen te richten op de goudprijs van 2030. Gemiddeld steeg de goudprijs in de afgelopen 10 jaar 9%!

Meer kennis voor jou

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 379 reviews.
Your Cart