Waar kan ik edelmetaal opslaan?

Goud en zilver worden gezien als ultieme zekerheid. Om dit op te laten slaan door de aanbieder van dit edelmetaal vraagt om goed vertrouwen. Natuurlijk is zilver en goud kopen en de opslag bij één partij onderbrengen makkelijk, maar kun je het ook vasthouden als jij dat wilt?

 

 

Publicatiedatum: 6 april 2021

Disclaimer: de informatie op deze pagina mag niet worden gezien als individueel beleggingsadvies.

If you can't hold it, you don't own it

Bij Goudzaken koop je fysiek goud en zilver. Het is niet mogelijk om jouw goud of zilver via Goudzaken op te slaan. Dit komt omdat Goudzaken hiervoor niet over de benodigde vergunning beschikt. Toch is de vergunning niet de enige overweging om dit niet aan te bieden aan afnemers.

Goud en zilver koop je als ultieme zekerheid. Mocht het een keer echt mislopen, dan kun je altijd nog terugvallen op jouw edelmetaal. Je weet dan zeker dat je in Nederland, belgië en alle andere landen ter wereld terecht kunt met jouw spaarpot. Door zelf edelmetaal te beheren heb je 100% zekerheid dankzij jouw bezittingen. Wie garandeert dat jouw goud uit zwitserland wordt uitgeleverd als het erop aankomt?

Extern opslaan

Mocht je goud of zilver willen kopen maar dit niet thuis willen opslaan? Huur dan een kluis bij een externe kluis locatie. Zo ben je 100% zeker van jouw bezit en kun je wanneer nodig zelf deze munten of baren ophalen. Bij de Nederlandse Kluis kun je terecht voor het huren van een kluis. Hierin liggen je spullen tot een afgesproken waarde volledig verzekerd. Bij DNK kun je dus veilig edelmetaal opslaan.

De Nederlandse Kluis is de grootste aanbieder van externe kluizen in Nederland. Met ruim 45 locaties in Nederland is er altijd wel een vestiging in de buurt. Vaak kun je op dezelfde dag nog terecht om een kluis te huren. Bij Goudzaken ontvang je één maand gratis kluishuur bij DNK. KORTINGSCODE 62692.

Logo DNK

Thuis opslaan

Als je overweegt om thuis edelmetaal op te slaan is het raadzaam om hier in het voren goed over na te denken. Thuis opslaan is relatief eenvoudig en goedkoop, je betaalt tenslotte niets meer of minder. Het is slim om te kijken wat de dekking van de inboedelverzekering is. Bij sommige verzekeraars kan er tot €200.000 verzekerd worden, afhankelijk van een aantal factoren.

Het grote voordeel van thuis opslaan is de toegankelijkheid van jouw bezit. Als je thuis goud of zilver bewaart, ben je verzekerd van de toegang tot jouw edelmetaal.

Meer kennis voor jou

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 510 reviews.
Your Cart