Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Wat betekent 13,6% inflatie voor jou?

De nu al hoge inflatie blijft oplopen. Afgelopen maand kwam in het nieuws dat wij op dit moment kampen met een inflatie van 13,6%. Dat is uitzonderlijk hoog, maar lijkt nog niet het hoogste punt.

Diverse maatregelen worden al aangekondigd. Zo pleit men voor prijsplafonds, loonstijgingen en nog meer stimuleringsmaatregelen. In de monetaire geschiedenis hebben dergelijke maatregelen enkel tijdelijk geholpen. Op de lange termijn verergerden dergelijke maatregelen juist het inflatieprobleem.

Eurozone inflatie 9,1%

Waar wij in Nederland kampen met een inflatiepercentage van 13,6%, is het gemiddelde percentage in Europa 9,1%. De inflatie berekening van Europa wijkt af van de rekenmethode van het CBS. Zo neemt het CBS in haar berekening bijvoorbeeld wel de huurprijzen mee. Volgens bovenstaande percentages stijgen de prijzen in Nederland gemiddeld harder  dan in de rest van Europa.

Het bijzondere van inflatie berekeningen blijft echter wel dat methodes voor het berekenen van inflatie wijzigen per regio. Ook de goederen die worden meegenomen in de berekening kunnen afwijken of wijzigen. De mandjes van goederen voor de inflatieberekening worden per jaar gewijzigd. Stel dat de gasprijs hoger wordt in 2022, dan gaat men ervan uit dat wij minder gas gaan gebruiken. Hierdoor kan bijvoorbeeld gas uit de berekening worden gehaald, of gas minder belangrijk worden gemaakt. Dit creëert mijns inziens een vertekend beeld van de algemene prijsstijging van goederen.

Koopkracht verlies met 13,6% inflatie

Laten we het koopkrachtverlies over een termijn van 20 jaar bekijken. In dit voorbeeld ga ik uit van €100.000 spaargeld waar je geen belasting over betaalt. Deze €100.000 staat momenteel geparkeerd bij de bank. Na 20 jaar tijd heeft deze €100.000 nog maar de koopkracht van slechts €5.374. Dat betekent dat je na 20 jaar 94,6% van jouw koopkracht hebt verloren.

Inflatie van 13,6% in Nederland

Halvering van koopkracht binnen 5 jaar

Bij de huidige inflatie kennen wij een halvering van de koopkracht in 5 jaar. Wil je vandaag voor €3 een brood kopen? Dan heb je over 5 jaar €6 nodig voor datzelfde brood. Hieronder zie je het koopkracht verlies per jaar. In de kolom waar eindkapitaal boven staat, kun je zien wat de waarde van jouw geld na een x aantal jaar sparen nog is.

13,6% inflatie

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 778 reviews.