Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Wanneer goud kopen? Zo bepaal je het beste moment om te kopen

Het kopen van goud kan een slimme zet zijn om je vermogen te beschermen en te diversifiëren. Maar de vraag die velen zich stellen is: ‘’Wanneer goud kopen?’’. Het antwoord is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Het hangt namelijk af van verschillende factoren, waaronder je financiële doelen, de huidige economische omstandigheden en de goudprijs. In dit blog leggen we uit hoe je het beste moment om goud te kopen kunt bepalen.

Voordat we ingaan op de vraag ‘’wanneer goud kopen’’, is het belangrijk om te begrijpen wat de rol van goud in je portfolio kan zijn. Goud speelt een cruciale rol als veilige haven in tijden van economische onzekerheid. Het kan dienen als een hedge tegen inflatie en valutaschommelingen en het kan je porfolio diversifiëren om risico’s te beperken.

 

Wanneer goud kopen? Overweeg deze factoren

Er zijn verschillende factoren die je moet overwegen bij het bepalen van het beste moment om goud te kopen.

 

1. Economische omstandigheden

Een van de belangrijkste factoren om te overwegen is de huidige economische situatie. In tijden van economische onzekerheid of instabiliteit, zoals een recessie of inflatie, neigen mensen ertoe om naar goud te vluchten als een veilige haven. Dit kan de goudprijs doen stijgen. Daarom kan het een goed moment zijn om goud te kopen voordat dergelijke omstandigheden zich voordoen.

Je kunt ook kijken naar de rentestanden. Goud levert geen rente op, dus wanneer de rente laag is, kan goud aantrekkelijker worden als investering. Aan de andere kant, wanneer de rente hoog is, kunnen investeerders ervoor kiezen om hun geld in rentegevende activa te steken in plaats van goud.

 

2. Goudprijs

De goudprijs is een andere belangrijke factor om te overwegen. Het is verstandig om de goudprijs te volgen en te kopen wanneer deze relatief laag is. Houd er echter rekening mee dat het voorspellen van de goudprijs moeilijk kan zijn en dat het kopen van goud op het ‘juiste’ moment meer is dan een kwestie van strategie dan van timing.

Het is ook nuttig om te kijken naar de historische prijstrends van goud. Hoewel het verleden geen garantie is voor de toekomst, kan het begrijpen van de prijstrends je helpen om een betere geïnformeerde beslissing te nemen. Lees hier bijvoorbeeld de goudprijs verwachting van 2025.

 

3. Je financiële doelen

Ten slotte moet je je financiële doelen in overweging nemen. Als je goud koopt als een lange termijn investering voor vermogensbehoud, dan kan het minder belangrijk zijn om het ‘perfecte’ moment te vinden om te kopen. In plaats daarvan kan het zinvoller zijn om regelmatig goud te kopen om je blootstelling in de loop van de tijd te spreiden.

Wanneer goud kopen

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 826 reviews.