Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

De ontdekking van zilver: eerste zilvermijnen

De ontdekking van zilver is al even geweest. Dit kostbare zilveren metaal werd circa 5000 jaar voor christus door de Griekse en Egyptische beschavingen gebruikt. De aanname is dat de ontdekking van zilver plaatsvond tijdens de mijnbouw naar koper.

Zilver was één van de zeven metalen welke bekend waren en door de mensheid is ontdekt. Wanneer zilver exact is ontdekt blijft vooralsnog een mysterie.

Wanneer werd zilver voor het eerst gedolven?

Wat we weten over grootschalige zilverwinning is gebaseerd op slakkenhopen die zijn gevonden in Anatolië, dat nu de natie Turkije is. Deze slakkenhopen suggereren dat er rond 3000 voor Christus op grote schaal zilver werd gewonnen. Zilver werd in het Mesopotamische gebied gebruikt sinds het derde millennium voor Christus. Hoewel er geen zilvervoorraden in het gebied zijn, wordt er gespeculeerd dat zilver werd geïmporteerd uit Anatolië, Iran of Armenië.

Steden als Babylon en Sumerië gebruikten tegen die tijd zilver als standaard om hun arbeiders te betalen. Er zijn aanwijzingen dat de Sumerische cultuur geavanceerder was op het gebied van zilverbewerking dan voorheen bekend was. Zilveren sieraden gevonden in de Koninklijke Graven van Ur, daterend uit 2500 voor Christus, voldeden aan de Sumerische specificaties voor zilver, vastgelegd op spijkerschrifttabletten uit 3000 voor Christus.

Ontdekking van zilver en zilvermijnen

De eerste zilvermijnen

Wat bracht de Anatoliërs ertoe zilver te delven? Omdat het al als edelmetaal was ontdekt en gebruikt, werden deze mijnen op grotere schaal waarschijnlijk gebouwd om zilver voor munten te delven. Oude stadstaten gebruikten zilver, goud en koper als gemeenschappelijke munt, wat waarschijnlijk de eerste gebruikte vorm van geld is. Wij zeggen bij Goudzaken altijd: goud is waardeopslag, zilver een vorm van geld.

De ontdekking van zilver in Noord Amerika

Zilver was een van de belangrijkste metalen in het precolumbiaanse Noord-Amerika. Metallurgie (een deelgebied van de materiaalkunde dat zich bezighoudt met de studie van de natuurkundige en scheikundige gedragingen van de metalen en hun mengsels, de legering) ontwikkelde zich tussen 600 en 800 na Christus in Meso-Amerikaanse gebieden zoals West-Mexico. Zilver werd gebruikt in ceremoniële en rituele voorwerpen, individuele versieringen en in gebruiksfuncties.

Rond 1500 na Christus werden in Mexico grootschalige zilvermijnen opgericht. De Mexicaanse zilverproductie bloeide tussen 1555 en 1580. De Spanjaarden breidden zich vervolgens vanuit Mexico-Stad uit om overal in het land zilvermijnen te vestigen. Tussen de 15e en 18e eeuw produceerden de landen Peru, Bolivia en Mexico bijna 80% van de zilvervoorraad in de wereld, inclusief munten zoals zilveren Reales uit Peru.

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 856 reviews.