Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Wederom een nieuw schuldplafond VS

De Verenigde Staten staan voor een naderende financiële crisis als het Congres niet tijdig actie onderneemt om het schuldenplafond te verhogen. Minister van Financiën Janet Yellen heeft gewaarschuwd voor de ernstige gevolgen van het niet verhogen van de schuldlimiet, waaronder het verlies van miljoenen banen en het destabiliseren van de wereldeconomie.

In dit artikel zullen we de urgentie van het verhogen van het schuldenplafond bespreken en waarom het Congres wel snel moet handelen.

Dreigende financiële crisis

Op 1 juni kan de Verenigde Staten geconfronteerd worden met een acuut geldtekort, waardoor de overheid in gebreke kan blijven. Minister Yellen heeft in een brief aan House Speaker Kevin McCarthy benadrukt dat het absoluut noodzakelijk is om (wederom) het schuldenplafond te verhogen of aan te pakken om deze crisis te voorkomen.

Politieke verdeeldheid

Het verhogen van het schuldenplafond is een politiek beladen kwestie, met grote verdeeldheid tussen de Democraten en de Republikeinen. Het voorstel van de GOP om het plafond voor een jaar te verhogen en bezuinigingen door te voeren, is door de Democraten afgewezen. Dit heeft de situatie nog complexer gemaakt en de urgentie van een oplossing vergroot.

Gevolgen van het niet verhogen van het schuldenplafond

Minister Yellen waarschuwt dat het niet verhogen van het schuldenplafond kan leiden tot een ongekende economische crisis. Moody’s Analytics voorspelt dat dit scenario miljoenen banen zal kosten en een negatieve invloed zal hebben op de wereldeconomie. De gevolgen voor Amerikaanse gezinnen en de positie van de Verenigde Staten als wereldleider zullen aanzienlijk zijn.

Nieuw schuldplafond Verenigde Staten

Politieke impasse

Op dit moment lijkt het Congres ver verwijderd van een oplossing, aangezien de Democraten het plan van de Republikeinen in het Huis hebben verworpen. Het voorgestelde pakket zou het schuldplafond verhogen, maar bevatte ook bezuinigingen die niet in goede aarde vielen.

De situatie wordt gecompliceerder door het veto dat President Joe Biden heeft aangekondigd als er voorbehouden en addenda aan de wetgeving worden toegevoegd.

Gevolgen van een wanbetaling

Een wanbetaling zou desastreuze gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie en de wereldwijde financiële stabiliteit. Zelfs een kortdurende crisis kan leiden tot het verlies van bijna een miljoen banen en een milde recessie. Een langdurige crisis zou het verlies van 2,6 miljoen banen betekenen. De dringende oproep tot actie van minister Yellen benadrukt het belang van tijdige actie van het Congres om de schuldlimiet te verhogen.

Ze dringt er respectvol bij het Congres op aan om de volledige trouw en kredietwaardigheid van de Verenigde Staten te beschermen. Het is essentieel dat het Congres snel en verantwoordelijk handelt om een ernstige financiële crisis te voorkomen en de economische stabiliteit van het land te waarborgen. Als de VS niet tijdig betaalt, zal de onrust niet te overzien zijn.

Het standpunt van president Biden

President Joe Biden heeft zich ook uitgesproken over de kwestie en heeft aangegeven dat hij zijn veto zal uitspreken over wetgeving die het schuldenplafond verhoogt maar tegelijkertijd politieke spelletjes bevat. Hij pleit voor een “schone” verhoging zonder toevoegingen. Dit standpunt benadrukt de urgentie en het belang van een snelle en effectieve oplossing.

Potentiële gevolgen en risico’s

Het negeren van de noodzaak om het schuldenplafond te verhogen, brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Een wanbetaling zou niet alleen de economie van de Verenigde Staten schaden, maar ook de wereldeconomie destabiliseren. Het zou vragen oproepen over het vermogen van het land om zijn nationale veiligheidsbelangen te verdedigen en zou een negatieve invloed hebben op Amerikaanse gezinnen en hun financiële welzijn. Naast het welzijn van Amerikaanse gezinnen is ook het mondiale welzijn in gevaar. De dollar is natuurlijk gekoppeld aan nagenoeg alle fiduciaire valuta’s.

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 856 reviews.