Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Is zilver een goede investering?

Beleggen is een populair onderwerp dat steeds meer mensen aanspreekt als een manier om hun financiële doelen te bereiken. Of je nu spaargeld wil laten groeien, een pensioen wil opbouwen of gewoonweg je vermogen wil vergroten, beleggen kan een effectieve strategie zijn om je financiële toekomst te verbeteren. In dit blog vertellen we het antwoord op de vraag: is zilver een goede investering?

Waarom beleggen in zilver?

Investeren in zilver wordt beschouwd als een aantrekkelijke optie voor beleggers, vanwege het potentieel voor hoge rendementen. Prijsbewegingen in de afgelopen jaren hebben aangetoond dat een investering in zilver rendementen kan genereren die aanzienlijk hoger zijn dan die van goud.

Het is echter belangrijk om op te merken dat beleggen in zilver als een vermogensbeschermer of als aanvulling op goud een aparte benadering vereist, omdat zilver niet volledig kan worden beschouwd als een edelmetaal.

Is zilver een goede investering? Het overtreft andere beleggingen

De vraag naar zilver kun je verdelen in de vraag naar een veilige haven (beleggen) en de industriële vraag. Ongeveer 85% van het zilver wordt namelijk gebruikt voor industriële doeleinden.

Hoewel de rol van zilver als industrieel materiaal de stijging van de zilverprijs van $4 per ounce naar $43 per ounce in de afgelopen tien jaar niet volledig verklaart. Als belegging presteert zilver beter dan andere grondstoffen met uitsluitend industriële toepassingen, zoals koper of tin.

Is zilver een goede investering?

Zilver als veilige haven

Met de sterke stijging van de goudprijs, gedreven door de wereldwijde economische onrust, wordt de tweeledige rol van zilver steeds duidelijker zichtbaar. Beleggers zijn op zoek naar een geschikt en betaalbaar alternatief. Die hebben ze gevonden in zilver.

Dit heeft gezorgd voor de verschuiving van zilver als een industrieel metaal naar een monetair edelmetaal én heeft een aanzienlijke invloed gehad op de prijsstijging in de afgelopen jaren.

Hoewel er een waarde correlatie bestaat tussen goud en zilver als edelmetalen, moet zilver toch los van goud worden beschouwd. De zilvermarkt is met een omvang van ongeveer $73 miljard ongeveer 19 keer kleiner dan de markt voor goudaandelen of obligaties.

Het is echter juist deze kleinere marktomvang in combinatie met een snel groeiende industriële vraag naar fysiek zilverdie het kopen van zilver zo aantrekkelijk maakt.

Een bekende stap voor beginnende investeerders

Investeren in zilver is vaak een bekende stap voor beginnende investeerders, die nog niet zoveel vermogen hebben om te investeren. Zilver heeft namelijk een relatief lage prijs en is daarom makkelijk te kopen.

Zilveren munten kopen is daarom een veelgekozen manier van beleggen.

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 856 reviews.