Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Huizenprijzen sinds 1971 ruim 43x over de kop

Hoe zijn de huizenprijzen sinds 1971 gestegen? Het jaar 1971 is in historisch perspectief een belangrijk jaar. In dit jaar is goud en geld (valuta) losgekoppeld van elkaar. Hierdoor is de geldcreatie onbeperkt geworden en sindsdien zijn de huizenprijs enorm gestegen.

Lees verder over de ontwikkeling van huizenprijzen in het verleden ↓.

Huizenprijs stijging sinds 1971

In 1970 was de prijs van een huis in Nederland gemiddeld €23.578. Inmiddels leven wij in de eerste helft 2022. Op het moment van schrijven is de huizenprijs in Nederland gemiddeld €387.000 (2021). Dat betekent dat de prijs van een huis gemiddeld ruim 15.4 x over de kop is gegaan in de afgelopen 50 jaar. Als je deze ontwikkeling van de huizenprijzen ziet, is het begrijpelijk dat veel mensen anno 2022 beleggen in vastgoed. Iedereen heeft een huis nodig, en de ontwikkeling van het bezit is redelijk.

Wellicht relevant om met elkaar te vergelijken. Wat was het gemiddelde inkomen in 1970 ten opzichte van 2021. Het gemiddelde inkomen in 1970 was €6.500 terwijl men in 2021 gemiddeld €36.500 verdiende per jaar. Het inkomen steeg in deze 50 jaar dus gemiddeld met een factor 5.6 x.

Volgens de theorie is één van de meest kostbare bezittingen (al dan niet in de vorm van schuld) van werkend Nederland velen malen duurder geworden. Ook in de praktijk kunnen wij er niet omheen dat de starters van Nederland in 2022 in guldens omgerekend bijna miljonair moeten zijn om een gemiddelde koopwoning in een gewilde omgeving te bemachtigen. Dat was in 1970 wel anders.

Aandelen en huizenmarkt oververhit AFM

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 854 reviews.