Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Goud importeren: alles wat je moet weten

Goud kopen blijft een goede keuze als stabiele belegging. Maar hoe zit het met goud importeren? In dit blog nemen we je mee door de ins en outs van het importeren van goud, zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Waarom goud importeren?

De wereldwijde vraag naar gouden munten, goudbaren en ander soort goud is enorm. Of je nu een belegger bent die zijn portefeuille wil diversifiëren of een juwelier die op zoek is naar de beste grondstoffen, goud importeren kan een slimme zet zijn.

Bovendien kan het financieel aantrekkelijk zijn, afhankelijk van de marktprijzen en de beschikbaarheid in verschillende landen.

Hoe begin je met goud importeren?

  1. Vergunningen en documentatie: Allereerst heb je de juiste vergunningen en documentatie nodig. Elk land heeft zijn eigen regels, dus zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de eisen van zowel het export- als importland.
  2. Kwaliteitscontrole: Zorg ervoor dat je goud van topkwaliteit is. Laat het testen en certificeren door erkende instanties om verrassingen te voorkomen.
  3. Douane en belastingen: Bij het importeren van goud kunnen douanerechten en belastingen komen kijken. Informeer vooraf hoe hoog deze kosten precies zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Goud importeren

Goud importeren naar Nederland: een stap-voor-stap gids

Het importeren van goud naar Nederland is niet lastig, maar vereist wel een grondige kennis van de procedures en regelgeving. Hier een stap-voor-stap gids om je te helpen bij het proces:

  1. Vergunningen en licenties: Voordat je goud naar Nederland kunt importeren, moet je mogelijk een importvergunning of -licentie verkrijgen. Neem contact op met de Nederlandse douane om te bepalen welke documenten je nodig hebt.
  2. Kwaliteitscontrole: Zorg ervoor dat het goud dat je importeert van hoge kwaliteit is. Het is raadzaam om het te laten testen en certificeren door een erkend laboratorium om de zuiverheid en kwaliteit te garanderen.
  3. Douaneaangifte: Bij aankomst in Nederland moet je een douaneaangifte doen. Dit houdt in dat je de herkomst, waarde en hoeveelheid van het goud opgeeft. Zorg ervoor dat je alle benodigde documentatie bij de hand hebt.
  4. Betalen van douanerechten en btw: Afhankelijk van de herkomst en het type goud kunnen er douanerechten en btw van toepassing zijn. Informeer vooraf bij de Nederlands douane over de tarieven die gelden voor jouw specifieke zending.
  5. Transport en verzekering: Gezien de waarde van goud is het essentieel om een betrouwbare transporteur te kiezen. Overweeg ook om je zending te verzekeren tegen verlies, diefstal of beschadiging.
  6. Opslag: Eenmaal aangekomen in Nederland, moet je zorgen voor een veilige opslag van het goud. Overweeg een kluis bij een bank of gespecialiseerd opslagbedrijf voor edelmetalen.
  7. Regelgeving en compliance: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van en voldoet aan alle Nederlandse regelgeving met betrekking tot het importeren en verhandelen van goud. Dit kan variëren van antiwitwaswetgeving tot specifieke handelsvoorschriften.

Tips voor het importeren van goud

Ken je leveranciers

Doe grondig onderzoek naar de leveranciers waarmee je zaken wil doen. Betrouwbaarheid is key.

Blijf op de hoogte van de markt

De goudprijs is volatiel. Door de markt goed in de gaten te houden, kun je op het juiste moment inkopen.

Een verzekering afsluiten is echt geen overbodige luxe

Gezien de waarde van goud is het verstandig om je zending te verzekeren. Zo kom je niet voor financiële tegenvallers te staan bij verlies of diefstal.

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 815 reviews.