Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

BOE waarschuwt voor aankomende recessie

De Bank of England voert de grootste renteverhoging van de afgelopen 27 jaar door. Dit deed de bank tezamen met een belangrijke waarschuwing. De Bank of England (BOE) zegt dat het Verenigd Koninkrijk afstevent op een recessie van minimaal één jaar.

De stijging van een half procentpunt tot een rente van 1,75% werd gesteund door acht van de negen beleidsmakers van de centrale bank. Daarnaast hebben diezelfde beleidsmakers aangegeven ook in de toekomst stevig op te treden. Iets wat voor BOE heel eenvoudig is, omdat ze geen rekening hoeven te houden met financieel instabiele landen in hun muntunie.

Een stevig statement

De commissie zal bijzonder alert zijn op aanwijzingen van aanhoudende inflatiedruk en zal zo nodig krachtig optreden”, zei gouverneur Andrew Bailey tegen verslaggevers in Londen. “Alle opties liggen op tafel voor onze bijeenkomst in september en daarna.”

Stijgende inflatie verwacht

De BOE verhoogde ook haar voorspelling voor de piek van de inflatie tot wel 13,3% in oktober. Onder andere vanwege de stijgende gasprijzen. Daarnaast vermeldde de BOE dat de prijsstijgingen ook in 2023 hoog zullen blijven. Deze stijgende prijzen zullen resulteren in moeite met het voorzien in levensonderhoud van menigeen. Het reëel besteedbaar inkomen valt hierdoor naar het laagste punt in circa 60 jaar.

Zelfs na miljarden ponden overheidssteun voor gezinnen die het moeilijk hebben, zullen gezinnen tegen het einde van 2023 ongeveer 5% slechter af zijn, met een (reëel) inkomen dat zowel dit als volgend jaar daalt.

Krimp van de economie

De BOE zei dat Groot-Brittannië wordt geconfronteerd met een daling van de productie van 2,1%, vergelijkbaar met de inzinking van de jaren negentig, maar veel minder dan de klappen van COVID-19 en de wereldwijde financiële crisis van 2008 – 2009. Het grote verschil nu is echter dat er geen grote steunpakketten opgerakeld kunnen worden, omdat er al een bijzonder hoge inflatie is.

De nieuwe voorspelling was slechter dan de recente voorspellingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat heeft gezegd dat Groot-Brittannië in 2023 de langzaamste groei en de hoogste inflatie zal hebben van ’s werelds grote ontwikkelde economieën. Tot nog toe heeft de BOE sinds afgelopen december al 6 keer haar rente verhoogt om de stijgende inflatie tegen te gaan.

Krimpende economie Groot Britannie

Een belangrijk signaal

Waar ze in de Verenigde Staten vakkundig de definitie van het woord recessie proberen te wijzigen (geen grap), komt de Bank of England zeer direct over. Het leven wordt duurder, of zelfs een beetje te duur voor een groot gedeelte van de inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Om de stijgende prijzen enigszins in te perken hebben ze al 6 keer de rente verhoogd. Deze renteverhogingen duidden het einde van het ‘gratis geld’ tijdperk.

Daarnaast geven de bestuurder van deze centrale bank aan dat de recessie van eind dit jaar zeker tot 2024 zal duren, en er indien nodig nog meer renteverhogingen aankomen. Het is maar de vraag of de maatregelen gaan helpen. Ze hebben echter één belangrijk voordeel. Bij de Britse pond kan de rente verhoogd worden, omdat ze geen rekening hoeven te houden met landen die deze hogere rentes niet kunnen betalen zoals Italië of Griekenland.

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 843 reviews.