Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Achterstand bij produceren gouden munten

Munthuizen hebben de grootste moeite om de vraag naar gouden (en zilveren) munten bij te benen, er ontstaat een achterstand bij het produceren van gouden munten. Het bekende en één van de meest oude munthuizen uit Oostenrijk kan de actuele vraag niet bijhouden. Voornamelijk de hoge inflatie en grote onzekerheid doet een goudkoorts oplaaien onder veel Oostenrijkers.

Volgens Gerhard Starsich, CEO bij de Münze Österreich AG, producent van Philharmoniker munten, is de vraag naar goud nog nooit zo hoog geweest als dit jaar. Klanten staan soms wel tot 1,5 uur in de rij om aankopen te doen bij deze bekende leverancier van munten en baren.

Iedere nieuwe munt is al verkocht

Op dit moment is iedere gouden munt die uit de machine komt al verkocht. De Münze Österreich AG kan driemaal zoveel gouden munten verkopen als ze daadwerkelijk kunnen produceren. Dat zijn uitzonderlijke omstandigheden. Deze bekende producent zegt ook dat de vraag naar goud de hoogste is sinds het zijn huidige vorm aannam in 1989. Dat heeft onder andere te maken met de manier waarop Oostenrijkers in het leven staan. Men is vrij conservatief en spaart graag in edelmetaal.

Oostenrijkse nationale bank

De Oostenrijkse Nationale Bank, die eigenaar is van de Münze Österreich AG, zei in oktober in een presentatie over de financiën van Oostenrijkse huishoudens dat er in de tweeënhalf jaar sinds het begin van de coronaviruspandemie meer goud was gekocht dan in de vijf jaar daarvoor.

Het merkte op dat de vraag naar goud in de eerste helft van dit jaar zelfs hoger was dan in de eerste helft van 2020, “ondanks stijgende prijzen”, wat duidt op een haast naar een beleggingscategorie dat wordt gezien als een veilige haven.

Meer dan 2 miljoen troy ounce goud verkocht

Dit jaar, eind november, had de Munt meer dan 1,8 miljoen troy ounce goud verkocht en naderde het record van meer dan 2 miljoen dat in 2009 na de wereldwijde financiële crisis was neergezet. De verkopen in december zijn meestal sterk, aangezien goud een traditioneel kerstcadeau is en men de balansen wilt afronden.

Ook de zilveren troy ounce munten worden in grote hoeveelheden afgenomen. Veel (inter)nationale handelaren hebben grote levertijden op zowel zilver als gouden munten.

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 856 reviews.