Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Hoe zit dat met goud, zilver en btw?

De prijzen op de website van Goudzaken zijn inclusief btw, indien van toepassing. Alle door Goudzaken aangeboden goudbaren en gouden munten zijn vrijgesteld van btw. Op zilverbaren betaal je 21% btw, zilveren beleggingsmunten vallen onder de marge regeling.

0% btw op goud

Indien je goud wordt aangemerkt als beleggingsgoud is het vrijgesteld van de belasting toegevoegde waarde (btw). Meer informatie over beleggingsgoud en goud kopen vind je hier.

21% btw zilver

De Belastingdienst ziet zilver als belangrijke grondstof en rekent daarom 21% btw. Zilver wordt veel in diverse industrieën gebruikt. Daarom is destijds gekozen voor een 21% btw heffing over zilver. Kun je zilver zakelijk kopen? Dan kun je dit waarschijnlijk het beste doen in de vorm van zilverbaren. Op zilverbaren zit de volledige 21% btw.

Margeregeling zilver

De margeregel is van toepassing op zilveren munten. Hierdoor is zilver in muntvorm een interessante optie voor particuliere beleggers. De margeregeling houdt in dat de btw enkel wordt berekend over de handelsmarge van een edelmetaalhandelaar. Is de winst op een zilveren munt €1,-? Dan betaalt Goudzaken 21% btw over die euro aan de Belastingdienst. Bij zilveren munten vind je geen btw bedrag op de factuur, dat is een voorwaarde voor margeverkopen.

Platina en palladium

Bij Platina en Palladium is dit exact hetzelfde. Bij baren betaal je 21% over het volledige bedrag. Koop je munten van platina of palladium? Dan valt dit normaliter onder de margeregeling.

Goud zilver en btw

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 812 reviews.