Goud kopen met Bitcoin

Goud kopen met Bitcoin bij Goudzaken. Op dit moment is Bitcoin zeker geen onbekende valuta meer. Na een opmars van deze grootste cryptocurrency munt die wij de Bitcoin noemen is nagenoeg heel Nederland bekend met deze nieuwe vorm van geld.

Veel beleggers zien Bitcoin als het digitale goud. Beide activa hebben voors en tegens. Maar, zoals wij het zien is het zeker relevant om zowel Bitcoin als goud te kopen. Naast Bitcoin kun je ook goud kopen met andere cryptocurrencies.

Publicatiedatum: 29 augustus 2022

Disclaimer: de informatie op deze pagina mag niet worden gezien als individueel beleggingsadvies.

Wil je goud kopen met Bitcoin?

Je hebt in de afgelopen periode een positie opgebouwd in Bitcoin of andere cryptocurrencies. Nu jij het moment daar acht wil je de Bitcoin inwisselen voor een positie in fysiek goud. Zo kun je Bitcoin gebruiken waarvoor het bedoeld is. Peer to peer transacties. Goud kopen met Bitcoin zonder tussenkomst van bijvoorbeeld de bank.

Goud kun je betalen op verschillende manieren. Zo ontvangen wij bij Goudzaken voornamelijk betalingen per bankoverschrijving, iDEAL, bankcontact of contant. Vanaf heden kun je ook direct betalen met Bitcoin. Zie verder in dit artikel ook de andere cryptomunten waarmee je goud kunt kopen. Stappenplan goud kopen met Bitcoin.

Zo koop je goud met Bitcoin

Betalen met euro’s begrijpen wij allemaal. Maar hoe koop je dan goud met Bitcoin? Speciaal hiervoor hebben wij een stappenplan geschreven. Zo weet je zeker dat je eenvoudig goud kunt kopen met Bitcoin. Omdat zowel goud als Bitcoin koerswijzigingen kunnen hebben is er een transactieduur van maximaal 15 minuten. In deze 15 minuten moet je jouw Bitcoin betaling hebben voldaan. Zo koop je bij ons goud met Bitcoin:

 1. Selecteer de gewenste producten
 2. Maak een account aan bij BitPay
 3. Zorg dat je toegang hebt tot jouw wallet
 4. Selecteer BitPay als betaalmethode tijdens het bestellen
 5. Selecteer de wallet, de gewenste cryptovaluta en rond de betaling af
 6. Bestelling geslaagd
1 troy ounce zilveren Bitcoin munt 2022

Waarom goud aanschaffen met Bitcoin?

Goud is al 5000 jaar een stabiele manier om vermogen te behouden. Als je winst hebt gemaakt met bitcoin of jouw cryptocurrency portefeuille uit verhouding ligt, kun je jouw beleggingen spreiden door goud te kopen met bijvoorbeeld Bitcoin. Bitcoin is enorm volatiel. Zeker in vergelijking met goud. Door een gedeelte van Bitcoin om te zetten in goud verklein je de risicogevoeligheid van jouw beleggingsportfolio.

Op verzoek leverbaar: de zilveren & gouden Bitcoin munt.

Bitcoin als betaalmiddel (voor goud)

Bitcoin wordt steeds bekender. Zo werd Bitcoin in het verleden door veel mensen gezien als ‘bubbel’ of een ‘hype’. Nu de massa begint te begrijpen waar het digitale goud voor staat, lijkt de cryptocurrency markt zich steeds verder te ontwikkelen. Grote investeerders beginnen relatief kleine hoeveelheden Bitcoin toe te voegen aan hun portefeuille. Beursgenoteerde bedrijven zoals Tesla en Block Inc hebben Bitcoin op hun balans staan. Vandaag de dag zijn er zelfs landen zoals El Salvador welke Bitcoin tot wettig betaalmiddel hebben benoemd. De adoptie van Bitcoin om te betalen lijkt steeds groter te worden.

Tegenwoordig kun je op veel plekken met Bitcoin betalen. Zo kun je bij Thuisbezorgd je eten met Bitcoin betalen of kun je een Bitcoin creditcard aanvragen welke wordt ondersteund door Visa en Mastercard. Met die creditcard kun je betalen in nagenoeg elke winkel waar creditcards worden geaccepteerd. Vandaag de dag zijn er ook werkgevers die personeel uitbetalen in Bitcoin.

Met deze cryptocurrencies koop je goud, zilver en platina

Bij Goudzaken koop je goud, zilver of platina met onderstaande cryptomunten. Staat de cryptocurrency waarmee je wilt betalen er niet tussen? Wij kunnen optioneel ook andere cryptovaluta accepteren.

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Dogecoin
 • Shiba Inu
 • Diverse USD stablecoins
Daan

Hulp nodig bij het kopen van goud met Bitcoin?

Daan Schonagen – edelmetaalhandelaar

Ben je er na het lezen van onze blogs nog niet hoe je goud kunt kopen met Bitcoin? Bij Goudzaken houden we van persoonlijk. Bel of mail mij gerust om te overleggen. Omdat ik verantwoordelijk ben voor het kopen van goud met Bitcoin kan ik jou goed op weg helpen.

Hoe je goud koopt met Bitcoin? Plaats een bestelling via de webshop en selecteer al betaalmethode Bitpay. Het beste kun je bij het bestellen van goud met Bitcoin ons stappenplan doornemen. Uiteraard kun je met Bitcoin ook zilver kopen.

Meer kennis voor jou

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 509 reviews.
Your Cart