Stappenplan: goud aankopen met crypto

Goud aankopen met cryptocurrency is wat minder gebruikelijk. Daarom hebben wij een stappenplan voor het kopen van goud of zilver met crypto. Met ons stappenplan kun je stap voor stap jouw betaling met Bitcoin, Ethereum of één van de overige cryptocurrencies voldoen.

Heb je na het lezen van ons stappenplan betalen met crypto toch nog hulp nodig? Neem dan contact op. Wij helpen je graag goed op weg.

Publicatiedatum: 29 augustus 2022

Disclaimer: de informatie op deze pagina mag niet worden gezien als individueel beleggingsadvies.

Stap 1: weet wat je wilt kopen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet welke producten je wilt kopen. Voeg de gewenste producent toe aan je winkelwagen. Je kunt tot €50.000 per dag goud of zilver kopen met cryptocurrencies.

Wil je een grotere aankoop doen of heb je advies nodig over de producten? Neem gerust contact met ons op.

Stap 2: maak een BitPay ID aan

Voor betalingen in crypto werken wij samen met BitPay. Om veilig goud te kopen met crypto maak je eerst een Bitpay ID aan. Dit kan via deze link. Hier dien jij jezelf te verifiëren middels een geldig legitimatiebewijs. Het is belangrijk om dit te doen voordat je jouw bestelling plaatst. Transacties via BitPay mogen namelijk niet langer dan 15 minuten duren. Het aanmaken van een BitPay ID kost enkele minuten. Zodra je het BitPay ID hebt aangemaakt en deze is geverifieerd, kun je verder met stap 3.

Stap 3: zorg dat je een wallet hebt

Voordat je een bestelling wilt plaatsen is het belangrijk dat je een geldige wallet hebt. Wij accepteren betalingen van 90+ wallets, waaronder:

 • Bitpay
 • Coinbase
 • Blockchain.com
 • Metamask
 • Kraken
 • Exodus
 • Trust Wallet

We raden je aan om gebruik te maken van de BitPay Wallet. Omdat BitPay tevens onze betalingsprovider is ben je zeker van een soepel verloop van de transactie. Als je net een BitPay ID hebt aangemaakt kun je eenvoudig een BitPay wallet aanmaken. Zodra je de wallet hebt aangemaakt kun je er vrijwel meteen mee betalen. Als je een aankoop wilt doen is het van belang dat je deze hebt gevuld met de crypto die je hiervoor wilt gebruiken.

Stap 4: selecteer BitPay als betaalmethode

Plaats je bestelling bij Goudzaken en selecteer bij het afrekenen de betaalmethode BitPay. Deze staat naast onze overige betaalmethode’s. Plaats de bestelling door op de oranje knop met de tekst Bestelling plaatsen en betalen te klikken. Zodra je dit hebt gedaan wordt je automatisch doorgestuurd naar de betaalomgeving van BitPay.

Stap 5: rond de transactie af

Log in bij BitPay. Zodra je bent ingelogd selecteer je de wallet waarmee je de betaling wilt voldoen. Indien je kiest voor ‘WalletConnect’ krijg je een QR code die je kunt scannen om de betaling te voldoen. Nadat je de wallet hebt geselecteerd, kun je ook de cryptomunt selecteren waarmee je wilt betalen. Je kunt onder andere betalen met onderstaande cryptovaluta:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Dogecoin
 • Shiba Inu
 • Diverse USD stablecoins

Stap 6: bestelling geslaagd

Zodra je de betaling hebt voldaan is de bestelling geslaagd. Omdat het voor betalingen in cryptovaluta wat langer duurt voordat deze geverifieerd zijn, ontvang je jouw bevestigingsmail minder snel dan gebruikelijk. Dit komt omdat wij deze handmatig moeten accorderen.

Wij gaan vanaf hier alles in werking zetten om jouw bestelling zo spoedig mogelijk te verwerken.

Daan

Kan ik je helpen?

Daan Schonagen – edelmetaalhandelaar

Kom je er na het lezen van dit stappenplan nog niet uit? Bij Goudzaken houden we van persoonlijk. Bel of mail ons gerust om je vragen te stellen. Ik houd mij regelmatig bezig met het aankopen van goud met cryptocurrencies en weet daarom precies hoe we dit samen kunnen aanvliegen.

Meer kennis voor jou

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 379 reviews.
Your Cart