Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Goud zilver ratio uitgelegd (& grafiek)

Beleggers in goud en zilver hebben allemaal wel gehoord over de goud zilver ratio. Heb je nog niet eerder over deze ratio van goud en zilver gehoord? Dan is het een must om je in te lezen.

Handig om te weten: Wat is de historische goud zilver ratio en wat doet deze ratio actueel? Vind al jouw informatie in onze goud vs zilver grafiek.

Wat is de goud zilver ratio?

De ratio van goud en zilver mag gezien worden als wisselkoers. Hoeveel gram zilver heb ik nodig om één gram goud te kopen? Goud en zilver koop je als een stukje zekerheid. Onder andere om te bepalen welk metaal men koopt, is het belangrijk deze ratio in overweging te nemen. Deze ratio kan namelijk duidden of goud is ondergewaardeerd ten opzichte van zilver. Of juist andersom. Dat zilver is ondergewaardeerd ten opzichte van goud.

Grafiek: goud vs zilverjouw financiële toekomst

Hieronder zie je de goudprijs grafiek. Je kunt deze grafiek zetten op de ratio grafiek. In deze grafiek zie je de ratio in USD. Op het moment van schrijven is de ratio 91 (relatief hoog).

Wat is een goede ratio?

De ultieme ratio verschilt per expert die je het zal vragen. De eerste ratio was 12 op 1. De Romeinen waren van mening dat 12 gram zilver evenveel waard moest zijn als 1 gram goud. Later kwam een ratio van 16 op 1 en daarna 20 op 1. Deze vastgelegde ratio zorgde voor een bimetalen standaard. Niet te verwarren met de goudstandaard. Het principe was wel hetzelfde. Je kon tegen een vastgestelde ratio gouden en zilveren munten gebruiken als betaalmiddel. Zo wist je dat je met 20 zilveren munten kon betalen of één gouden munt. Vroeger was de goud zilver ratio dus enorm praktisch toepasbaar.

Is de ratio laag? Dan weet je dat zilver relatief goed presteert (en wellicht minder aantrekkelijk is dan goud). Vice versa werkt dit hetzelfde. Zodra de ratio van de goudprijs en zilverprijs hoog staat weet je dat zilver het minder goed doet dan goud. Je kunt dan stellen dat één van beide metalen onder- of overgewaardeerd is.

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 856 reviews.