Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Anoniem goud kopen in Nederland

In Nederland mag je onder de huidige wet- en regelgeving tot €10.000 anoniem goud kopen. Dat wilt zeggen. Goud kopen zonder naam op de bon. Een anonieme aankoop kan bij Goudzaken tot een bedrag van €9.900 per maand. Op de factuur van jouw anonieme goud koop staat dan Balie verkoop.

Let op: bij een anoniem kantoorbezoek dien je een geldig legitimatiebewijs te tonen. Wij nemen een aantal gegevens over voor ons bezoekersregister.

Hoe werkt anoniem goud kopen?

Wil je goud kopen zonder naam op de factuur? Dan spreken wij over een anonieme aankoop. Bij Goudzaken kun je een anonieme aankoop van goudbaren en gouden munten doen voor maximaal €9.900 per maand. Wij vermelden dan niet jouw persoonsgegevens op de factuur met goud of zilver. Zo koop je anoniem goud of zilver:

 1. Bedenk welke producten van goud of zilver je anoniem wilt aankopen. Je kunt uitsluitend anoniem goud of zilver bestellen, wat uit voorraad leverbaar is. Let op: je kunt tot €9.900 anoniem kopen. Wij rekenen 0.9% transactiekosten op contante en anonieme betalingen.
 2. Bestel goud of zilver anoniem. Dat kan voor anoniem aankopen uitsluitend per telefoon (085-1309148). Leg gezamenlijk de prijs vast.
 3. Maak een afspraak voor betalen en afhalen van goud en zilver. Anoniem goud kopen kan uitsluitend op kantoor in Nijkerk of Zoetermeer.

 

Let op!

 • kantoorbezoek uitsluitend op afspraak.
 • Goudzaken accepteert geen 200 & 500 euro biljetten.
Anoniem goud kopen

Informatie anoniem goud kopen

Bij een balie verkoop, ook bekend als een anoniem aankoop, kun je kiezen uit contant betalen of betalen per bankoverschrijving. Anonieme aankopen van goud en zilver worden vaak volledig contant voldaan om de privacy te garanderen. De betaallimiet voor een anonieme aankoop van goud is €9.900 per maand. Dit heeft te maken met de actuele wet- en regelgeving in Nederland voor anoniem goud kopen.

Uiteraard kun je ook zilver anoniem kopen. Voor het anoniem kopen van fysiek zilver gelden dezelfde regels als het kopen van goud.

 

Waarom zou je anoniem goud kopen?

Het is begrijpelijk dat je anoniem goud of zilver wilt aanschaffen. Goud of zilver anoniem kopen zonder naam op de bon kan diverse redenen hebben. Een aantal veelvoorkomende redenen om anoniem goud te kopen zijn:

 • Boter bij de vis. Gelijk oversteken van goud en geld.
 • Een ontbrekend vertrouwen in overheid en banken.
 • Men is bang voor een datalek (en dus ongewenste bezoekers).

Wet- en regelgeving anonieme goud aankopen

Bij Goudzaken volgen wij de wetgeving omtrent anoniem goud kopen en contant betalen. Volgens de huidige wet kun je tot €9.900 per maand anoniem en contant aankopen. De regels die wij hiervoor hanteren komen van de Financial Intelligence Unit van Nederland (FIU). Voorheen was dit beter bekend als Wet Melding Ongebruikelijke Transactie (MOT).  Een aantal verplichtingen en regels vanuit de wet voor anonieme aankopen van goud:

 • Wij moeten transacties van echtelieden bij elkaar optellen. Dat moet omdat deze anonieme aankopen afkomstig zijn uit hetzelfde vermogen. Goud of zilver maakt hierin geen verschil.
 • De transacties die binnen een korte periode plaatsvinden moeten wij bij elkaar optellen. De minimale tussenliggende periode is 1 maand voor anoniem goud kopen. Bijvoorbeeld: twee aankopen van goud anoniem ter waarde van €6.000 binnen twee weken. Deze anonieme aankoop van goud wordt gezien als samengestelde transactie.
 • Transacties boven de €10.000 worden altijd op naam gezet. Meer dan €10.000 contant en anoniem betalen is dus niet mogelijk.

Anoniem goud kopen België

Wil je anoniem goud kopen in België? In België is het anoniem aankopen van goud sinds 2012 niet meer mogelijk. Wel kun je vanuit België doorrijden naar Goudzaken in Nederland voor een anonieme aankoop van goud. Goud kan in Nederland anoniem worden gekocht tot een bedrag van €9900 per persoon. 

 

Waardeer je jouw privacy? Vooralsnog kun je onder de huidige wet en regelgeving vanuit België in Nederland komen kopen. Goudzaken heeft een inkooplocatie net over de grens met België in Breda (NL). Let op! De vestiging van Goudzaken in Breda is gericht op de inkoop van goud. Anoniem goud kopen vanuit België is mogelijk als je doorrijdt naar Zoetermeer. Dat is slechts 1 uur verder dan Breda. Omdat anoniem kopen in België niet kan, is het dus een kleine moeite om door te rijden naar Goudzaken in Zoetermeer. 

Anoniem goud kopen België

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 843 reviews.