Welke gouden munten kopen?

Welke gouden munten moet je kopen? Je bent er eindelijk uit. Je wilt gouden munten gaan aanschaffen. Maar er zijn zoveel verschillende gouden munten. Welke gouden munt is dan het beste voor jouw situatie? Je wilt natuurlijk wel een goede munt kopen.

Welke gouden munt je koopt is volledig afhankelijk van het budget, de aankoopoverweging en het aanbod. Hieronder vertellen wij van Goudzaken welke gouden munten je het beste kunt kopen.

Publicatiedatum: 22 augustus 2022

Disclaimer: de informatie op deze pagina mag niet worden gezien als individueel beleggingsadvies.

koop gouden munten van bekende smelters

Bij Goudzaken vinden wij een aantal factoren zeer belangrijk. koop altijd een gouden munt afkomstig van een LBMA geaccrediteerde smelter. Wij bieden (op oud goud muntgeld zoals gouden tientjes na) uitsluitend gouden munten van LBMA erkende smelters aan. koop dus altijd een gouden munt van een bekende smelterij. Dat zorgt ervoor dat je de door jou gekozen gouden munten eenvoudig kunt verhandelen.

Als je een bekende gouden munt zoekt kom je al snel uit bij de Krugerrand en Maple Leaf. De Krugerrand is de eerst uitgegeven gouden munt ooit. Daarom kopen veel beleggers deze gouden Krugerrand munt. Deze munt wordt ook vaak gekocht omdat hij 2 gram koper bevat. Hierdoor is de munt sterker dan andere puur gouden munten. Wil je een goedkope gouden munt kopen? Dan is de gouden Maple Leaf munt bij uitstek geschikt.

Koop verhandelbare gouden munten

Je koopt een gouden munt niet alleen vanwege de producent. Ook de verhandelbaarheid ervan is zeer belangrijk. Als een gouden munt van een LBMA geacrediteerde smelter komt kun je de munten eenvoudig bij handelaren over de hele wereld kopen en verkopen. Maar heb je ook nagedacht over de verschillende gewichten? Je koopt al gouden munten vanaf 1 gram. De bekendste gouden munt van 1 gram is de Maple Leaf. 1 gram goud is goed betaalbaar. In tijden van nood kun je hier natuurlijk prima de boodschappen mee doen. Maar is 1 gram ook de beste keus als je er beleggingstechnisch naar kijkt? Nee, volgens ons niet.

In regel is een zwaardere munt altijd gunstiger in prijs per gram. Koop daarom altijd de zwaardere gouden munten. Bijvoorbeeld 1 troy ounce gouden munten. 1 troy ounce staat voor 31.1 gram. Is de 31.1 gram gouden munt dan per direct de beste koop? Nee, ook dat niet. Het is namelijk eveneens belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je zogeheten wisselgeld nodig hebt. Heb je geld voor 1 troy ounce goud aan munten? Dan is het waarschijnlijk verstandiger om 2 x 1/2 troy ounce gouden munten te kopen, of zelfs 4 x 1/4 troy ounce. Je koopt dan meerdere kleine munten waardoor je niet alles in één keer hoeft te verkopen.

Gouden Krugerrand munt voorgaande jaargangen

Moet ik nieuwe of oude gouden munten kopen?

Welke gouden munten kopen wij van Goudzaken zelf? Simpel: gouden munten die zo min mogelijk kosten in prijs per gram. Gouden munten van voorgaande jaargangen zijn altijd de beste keus. Je koopt goedkoper gouden munten als je kiest voor oudere munten. Deze gouden munten zijn in omloop geweest. Er kunnen dan wel kleine krassen of beschadigingen op zitten, maar door te kiezen voor oude gouden munten bespaar je bij jouw aankoop.

Het maakt voor de verkoop niet uit of je met een gouden American Eagle munt aankomt van 1999 of 2022. Je ontvangt voor beide munten evenveel. Handelaren bieden immers op het gewicht aan goud. Niet op jaartal. Kies daarom als je de mogelijkheid hebt altijd voor voorgaande jaargangen. Wij hebben regelmatig voorgaande jaargangen met een goede prijs beschikbaar omdat wij al onze gouden munten terugkopen voor 100% van de goudprijs.

Welke gouden munten kopen volgens Goudzaken

Welke gouden munten kopen volgens de edelmetaalhandelaren van Goudzaken? Hieronder onze top 5 gouden munten:

  1. troy ounce gouden munt voorgaande jaargangen (Maple Leaf, Krugerrand, Philharmoniker, Britannia & Kangaroo)
  2. troy ounce gouden Maple Leaf (meest gekozen in Nederland)
  3. halve troy ounce gouden Britannia munt
  4. Nederlands gouden tien gulden munt
  5. kwart troy ounce gouden Krugerrand munt

Weet je welke gouden munt je wilt kopen?

Eimke Jansen – eigenaar & edelmetaalhandelaar

Ben je er na het lezen van deze blog nog niet uit welke gouden munt te kopen? Bij Goudzaken houden we van persoonlijk. Bel of mail ons gerust om te overleggen. Omdat wij ons de hele dag bezighouden met het kopen en verkopen van gouden munten denken wij graag met je mee.

Klein voordeel als je contact opneemt: vaak kunnen wij zien welke gouden munten er beschikbaar zijn, of bijna beschikbaar komen. Wil je goedkoop gouden munten kopen. Dan kunnen wij altijd even kijken welke gouden munten van voorgaande jaargangen (bijna) beschikbaar zijn.

Meer kennis voor jou

Ontvang waardevolle marktupdates

Mis het niet: belangrijke koerswijzigingen en aanbiedingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 509 reviews.
Your Cart