Goud kopen blijft een goede keuze als stabiele belegging. Maar hoe zit het met goud importeren? In dit blog nemen we je mee door de ins en outs van het importeren van goud, zodat je precies weet wat je te wachten staat.
Publicatiedatum: 28 september 2023
Disclaimer: de informatie op deze pagina mag niet worden gezien als individueel beleggingsadvies.
De wereldwijde vraag naar gouden munten, goudbaren en ander soort goud is enorm. Of je nu een belegger bent die zijn portefeuille wil diversifiëren of een juwelier die op zoek is naar de beste grondstoffen, goud importeren kan een slimme zet zijn.
Bovendien kan het financieel aantrekkelijk zijn, afhankelijk van de marktprijzen en de beschikbaarheid in verschillende landen.
Het importeren van goud naar Nederland is niet lastig, maar vereist wel een grondige kennis van de procedures en regelgeving. Hier een stap-voor-stap gids om je te helpen bij het proces:
Doe grondig onderzoek naar de leveranciers waarmee je zaken wil doen. Betrouwbaarheid is key.
De goudprijs is volatiel. Door de markt goed in de gaten te houden, kun je op het juiste moment inkopen.
Gezien de waarde van goud is het verstandig om je zending te verzekeren. Zo kom je niet voor financiële tegenvallers te staan bij verlies of diefstal.
Eimke Jansen, edelmetaalhandelaar bij Goudzaken
Goud importeren kan een uitdaging zijn, maar met de juiste kennis en voorbereiding is het zeker de moeite waard. Of je nu een ervaren ondernemer bent of net begint met het ontdekken van de wereld van edelmetalen.
Vergeet ook niet: blijf jezelf altijd informeren en blijf leren. Zo maak je de slimste keuzes in de wereld van edelmetalen. Lees onze blogs voor meer handige informatie, tips en adviezen.
Al zeker twee jaar is in liberaal, conservatief en kapitalitisch Nederland een belangrijk onderwerp de Central Bank Digital Currency (CBDC). Maar wat is een CBDC en waarom is het belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent?
Als wij De Nederlandsche Bank moeten geloven is het nog heel onzeker of hij komt, en waarom hij moet komen. Kijken wij naar het grotere geheel, dan is de Central Bank Digital Currency waarschijnlijk eerder beschikbaar dan verwacht (!).
Lees verder
De vraag van centrale banken naar goud nam in het derde kwartaal niet af en bouwde voort op de recordbrekende eerste helft van het jaar 2023. De wereldwijde officiële goudreserves stegen met 337 ton. Dat is 120% meer dan het voorgaande kwartaal en het op één na hoogste voor een kwartaal 3 ooit. In 2022 was dit voorgaande record. Toen kochten centrale banken ook bijzondere hoeveelheden fysiek goud.
Op jaarbasis hebben de centrale banken een verbazingwekkende 800 ton goud gekocht, 14% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Wordt 2023 wederom een bijzonder jaar voor de goudreserves van centrale banken?
Lees verder
Met unieke producten heeft Valcambi de fysieke edelmetalen markt veroverd. Naast reguliere gouden baren van deze Zwitserse producent kennen wij ook de zilverbaren, platinabaren en CombiBars. Deze smelter is aangesloten bij de LBMA en LPPM. Kwaliteit is gegarandeerd.
Lees verder