Als beste beoordeeld (NL)
Betaal contant (€9.900) of online
Kantoor in Nijkerk & Zoetermeer
Terugkoop garantie

9,9 Op basis van meer dan 700 beoordelingen

Contant geld is verleden tijd bij bank in Australië

Contant geld is een wettig betaalmiddel. Toch merken we dat banken er graag vanaf willen. In Australië doet de eerste bank afstand  van contante betalingen. De Macquarie Bank in Australië heeft aangekondigd over te stappen op een volledig digitaal systeem.

Australische grootbank stopt met contant geld

De Macquarie Bank, een van de grootste financiële dienstverleners van Australië, stapt als eerste bank over op een volledig digitaal systeem. Macquarie Bank zal vanaf 20 mei, 5 dagen na de aankondiging, stoppen met contante transacties op haar kantoren.

Dit is onderdeel van het plan van de bank om alle diensten met betrekking tot contant geld geleidelijk af te schaffen. In november van dit jaar zal het niet meer mogelijk zijn om contant geld te storten of op te nemen bij de bank. “Als digitale bank willen we tegen november 2024 overstappen op volledig digitale betalingen als een veiligere, snellere en gemakkelijkere manier van bankieren”, zei een woordvoerder van Macquarie Bank vorig jaar.

Macquarie beëindigt ook de samenwerking met verschillende filialen, wat betekent dat er ook geen contant geld of cheques aan de balie bij deze filialen kan worden gestort. De bank geeft aan dat de filialen slechts één keer per jaar door de helft van de klanten bezocht wordt.

Contant geld

Contant vs digitaal geld

Je wilt zelf bepalen wat je met jouw geld doet. Wanneer contante betalingen niet meer mogelijk zijn, krijgt de bank als faciliterende partij een uitzonderlijke positie. Het zorgt ervoor dat het niet meer mogelijk is om te kopen en verkopen zonder gebruik te maken van hun diensten. Je bent op dat moment volledig afhankelijk van de werking van deze bank.

Het vermoeden bestaat dat de banken het contante geld willen laten verdwijnen om over te kunnen gaan naar een Centrald Bank Digital Currency. Met deze CBDC kun je namelijk geen geld pinnen als de rente negatief wordt op jouw spaarrekening. Een laatste poging om een vreemd systeem in stand te houden?

Contant geld in Nederland

Ook in Nederland zijn er ontwikkelingen rondom contant geld. Momenteel is het mogelijk om contant te betalen tot 10.000 euro. Echter wil het kabinet een verbod op contante betalingen vanaf € 3.000. Deze wijziging van de wwft gaat naar verwachting in op 31 maart 2025.

Het is dus maar de vraag hoe lang wij nog contante verkopen kunnen faciliteren. Vooralsnog kun je eenvoudig anoniem goud kopen tot €9.900 bij Goudzaken.

Onze aanbevelingen

Ontwerp-zonder-titel-14

Mijn naam is Pieter, ik help je graag!

Kom je er even niet uit? Ik beantwoord al je vragen en sta voor je klaar met persoonlijk advies. Daarnaast ben je altijd welkom op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Kopen jullie het goud en zilver ook terug?

Ja, altijd! Wij geven je een terugkoopgarantie op alle producten die je bij Goudzaken koopt. Verkopen doe je eenvoudig 24/7 online via Goudzaken Inkoop: goudzakeninkoop.nl of op afspraak op één van onze kantoorlocaties.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Goudzaken kun je contant, via iDEAL / bankcontact of per bankoverschrijving betalen. Contant betalen kan tot maximaal €9.900 per maand (dit kan eventueel ook anoniem). Aankopen boven de €50.000 worden altijd per bankoverschrijving betaald i.v.m. de limiet van iDEAL.

Kan ik langskomen op kantoor?

Zeker! Je bent op afspraak van harte welkom op één van onze kantoorlocaties. Je kan bij ons op kantoor terecht voor het kopen of verkopen van edelmetalen (let op: voorraad op externe beveiligde locatie). Maar ook voor een eerste kennismaking zetten we de koffie graag klaar.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kan jouw bestelling ophalen op één van onze kantoorlocaties of thuis laten bezorgen. Wij verzenden jouw producten volledig verzekerd en discreet verpakt door heel Europa, tot €500.000 per bestelling. Liever niet thuis laten bezorgen? Kies eenvoudig voor een pakketpunt in de buurt.

De waardering van goudzaken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 814 reviews.